Comunitate

Carp „Speranţa“ Hunedoara, o poezie a sufletelor

Magdalena Şerban

Cu pensii cu care abia-şi duc zilele, sărăciţi de tot ceea ce înseamnă un stil normal de viaţă la vârsta senectuţii, pensionarii din Hunedoara mai au parte, din când în când, şi de bucurii. Asta, pentru că se mai gândeşte cineva şi la sufletele şi nevoile lor.

Versuri pentru toate vârstele

Galeria de Artă din municipiul Hunedoara s-a dovedit a fi principala atracţie a după-amiezii de luni. „Prea plinul din suflete“ s-a conturat pentru membrii cenaclului de jurnalism „Victor Isac“ al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Speranţa“ din Hunedoara, într-un volum aparte: „Ne aflăm deja la lansarea celui de-al doilea volum, ce reprezintă o antologie de poezie şi proză, pe care l-am adus în atenţie cu ocazia Zilei naţionale a României. Acesta are un titlu sugestiv pentru adevăratele bogăţii ale omului: «Prea plinul din suflet» şi precede prima ediţie, intitulată «Templul creaţiei». Din bugetul propriu, am tipărit un număr de 250 de exemplare, dintre acestea, 15 fiind trimise Bibliotecii Naţionale. Cei 13 membri ai cenaclului CARP „Speranţa” Hunedoara au recitat, fiecare, câte o poezie reprezentativă, în cadrul lansării de carte. Cenaclul de jurnalism se întâlneşte în fiecare zi de miercuri, iar preţ de două ore, începând cu ora 16, se fac schimburi de păreri, pentru ca „rodul“ lor să fie transpus, mai apoi, în versuri şi proză. Ne-am bucura tare mult ca aceste lansări să devină o tradiţie anuală. Nu au lipsit, în acest an, nici întâlnirile cu cercurile literare din şcoli, organizându-se acţiuni comune, pentru o mai bună cunoaştere şi „cultivare“ a spiritului artistic“, ne mărturiseşte Ovidiu Morariu, preşedintele CARP „Speranţa’” Hunedoara.

Pelerinaje şi ajutoare pentru membri

În acest cadru activ, s-au permanentizat şi acţiunile de socializare. Astfel, cu ocazia manifestărilor de duminica trecută, de la Mănăstirea Prislop, 60 de membri s-au putut închina la mormântul părintelui Arsenie Boca, făcând parte dintr-o excursie organizată de CARP „Speranţa“ Hunedoara. Nici Ziua Naţională nu a fost uitată, încă 50 de membri putându-se alătura patrioţilor veniţi la Alba-Iulia, să sărbătorească Marea Unire. Din păcate, situaţia financiară grea a pensionarilor nu poate fi remediată în totalitate, însă de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, cu ajutor de la guvern şi din fonduri proprii, în urma unor anchete sociale (s-a ţinut cont de indicatori precum veniturile mai mici de 600 de lei/lunar sau probleme sociale), 141 de pensionari au primit ajutoare în bani: „Am încercat, cât s-a putut, să bucurăm sufletele şi aşa amare, ale celor în vârstă şi cu probleme. Acţiunea a fost gândită ca o modalitate de manifestare a spiritului de solidaritate şi mai ales, ca una de suflet“, a încheiat Ovidiu Morariu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura