Cursă în trei în fotbalul mic

1 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Minerul Uricani, Club Jiul şi FC Hunedoara II, primele trei clasate în ierarhia Ligii a IV-a, au obţinut victorii pe linie în penultima etapă a turului şi continuă lupta de la distanţă pentru supremaţie. Un episod important al „războiului” se va derula etapa viitoare, când Minerul şi Jiul se vor duela pe stadionul din Petroşani.

Partea plină

Campionatul Ligii a IV-a Hunedoara trăieşte un sezon de glorie, graţie prezenţei în competiţie a unor echipe de mare tradiţie şi fostă valoare. Retrogradate în acest eşalon modest din cauza crizei financiare, Club Jiul Petroşani, Minerul Uricani, Retezatul Haţeg sau FC Hunedoara II, inventată în locul dispărutei Corvinul, sunt protagonistele întrecerii. Drept dovadă, Minerul Uricani, Club Jiul Petroşani şi FC Hunedoara II sunt pe podium, în această ordine, iar Retezatul Haţeg a părăsit ultimul loc al clasamentului, după ce şi-a anulat prin muncă penalizarea de 18 puncte, impusă de FRF. În penultima etapă, primele trei clasate au obţinut victorii lejere şi şi-au continaut cursa spre promovare. Minerul Uricani şi Club Jiul au câştigat cu 5-1 partidele cu Dacicus Orăştie şi Inter Petrila, iar FC Hunedoara s-a impus cu 6-1 în disputa din deplasare cu CNS Cetate Deva. Un episod important al „războiului” se va derula etapa viitoare, când Minerul şi Jiul se vor duela pe stadionul din Petroşani, pentru titlul de „campioană de toamnă”.

Şi… partea goală a crizei

Dacă sub aspectul „compoziţiei”, criza e benefică acestui eşalon, pentru bunul mers al întrecerii, sărăcia e boală grea. De exemplu, echipa Inter Petrila nu va face deplasarea, sâmbătă, la partida din deplasare cu Zarandul Crişcior, pentru că nu are banii necesari. „Am anunţat din timp Asociaţia Judeţeană de Fotbal, că nu ne putem deplasa la acest joc, pentru a evita o amendă drastică. În cel mai rău caz, vom pierde meciul la masa verde, cu scorul de 3-0”, a declarat preşedintele clubului Inter Petrila, Florin Niţescu. „Inter” nu se află la primul necaz financiar, dovadă că etapa trecută, la meciul de acasă cu Club Jiul, o parte din baremul arbitrilor a fost plătit din propriul buzunar de preşedintele clubului, întrucât echipa gazdă nu a avut în cont banii necesari. „Trăim vremuri grele. În cont, mai erau doar 150 de lei, aşa că am pus eu diferenţă. Au mai fost astfel de situaţii, dar nu îmi fac probleme că nu îmi voi recupera banii. Jucătorii de la Petrila cunosc situaţia şi au acceptat să facă fotbal din plăcere”, a precizat preşedintele Interului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şomerii hunedoreni, învăţaţi să-şi caute un job

Persoanele în căutarea unui loc de muncă au, de astăzi, două mari şanse de a se angaja. Asta, deoarece, Camera...

Bani pentru popice

Activitatea echipei de popice Inter Petrila este sprijinită şi de Consiliul Judeţean Hunedoara, care a alocat suma de 20.000 de...

Petru Ambruş, locul trei la Crosul Unirii

Atletul veteran Petru Ambruş din Vulcan s-a situat pe locul trei la Crosul Unirii, competiţie la care au participat peste...

Închide