BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

18 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Chiar dacă este ilegal şi deloc necesar în a­ceste vremuri, mulţi pă­rinţi din regiunea cu lăm­paşe sunt puşi la plată de nişte directoraşi. Oa­menii au fost înştiinţaţi că trebuie să scoată o sumă de bani deloc de ne­glijat pentru a-şi da odraslele la şcoală, dar în unele locuri micuţii nici nu mai ajung în sălile de clasă. Chiar şi aşa, pă­rinţii trebuie să plătească pentru consumabile, dez­in­fectanţi ori alte ba­za­conii scornite de şefii insti­­tuţiilor. Cârcotaşii spun însă că banii nu ajung deloc în mo­dernizarea şi reparaţiile la şcoli ori igie­nizări, ci în buzunarele directorilor. Nu pentru uz personal, ci pentru pe­tre­ceri, reuniuni, deplasări şi alte activităţi ce nu pri­vesc direct şcolarii. Asta deşi ei au primit sume imense de bani de la bu­getul local pentru a-şi pune unităţile la punct şi primesc în continuare.

Un proiect rămas fără biştari din puşculiţa sta­tului este pe cale să stâr­nească şi mai multe con­troverse şi să atragă atenţia unor autorităţi. Cârcotaşii spun că pe cel responsabil de jaf nu prea mai sunt şanse de a fi tras la răspundere, dar alţii vor plăti pentru oa­lele sparte. Omul a reuşit să cheltuiască miliarde de lei pe o instalaţie care mai mult stă decât pro­duce, a luat fonduri pen­tru a face un colţ de rai în munte şi le-a risipit fără să ridice un acoperiş. Cum deja bătea la ochi că se toacă banii, şi-a rugat amicii să-l ajute. Aceştia au demarat şi ei investiţii grandioase pen­tru a-l susţine, dar şi pen­tru că se puteau trage comisioane consistente. Acum ar fi luaţi în vizor, dat fiind faptul că au îngropat sume colosale în vârf de munte, în in­vestiţii fără utilitate, cel puţin în viitorul apropiat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zeci de amenzi pentru nepurtarea măştilor de protecţie

Poliţiştii împreună cu jandarmii, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspec­to­ratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică,...

Nu mai ştiu nimic de el

Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 32 de ani, din judeţul Sibiu că, din...

Minoră accidentată de un mopedist băut şi fără permis

Individul de 34 de ani, din Orăştie, a fugit de la locul accidentului. Copila în vârstă de 8 ani a...

Închide