Au „tamponat” lidera

11 x 2 cfr simeria

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria a demonstrat încă o dată că se simte mai bine în faţa echipelor cu pretenţii şi a câştigat cu 1-0 pe terenul liderei ACS Recaş, după ce marţi remizase acasă, cu modesta FC Şcolar Reşiţa.

Contraatac ucigător
Ingredientele succesului trupei antrenate de Mirel Biriş în partida contra liderei ACS Recaş au fost disponibilitatea la efort şi inteligenţa tactică. Simerienii au alergat mult şi s-au apărat organizat şi cu suflet în prima repriză. Au echilibrat, apoi, jocul după pauză şi au dat lovitura cu trei minute înainte de final, când Făgărăşanu a finalizat un contraatac de manual. „Rezultatul nu e o surpriză, pentru că echipa noastră e în creştere, deşi ne lipseşte constanţa. A fost o primă repriză în care cei tineri au jucat cu teamă, iar gazdele, care au o echipă omogenă şi solidă, au controlat meciul. Dominarea lor a fost însă sterilă, dovadă că au avut doar două ocazii clare tot meciul, în vreme ce noi am scăpat de trei ori în situaţii de singur cu portarul. Am discutat cu jucătorii la pauză, iar în repriza secundă, tracul a dispărut şi am echilibrat partida. Mai mult, pe final, la un contraatac pornit de la Păcurar, Damian a scăpat pe banda stângă, a centrat, iar Făgărăşanu a marcat uşor cu latul de la şase metri”, a spus Mirel Biriş, antrenorul CFR-ului.

Rămân cu picioarele pe pământ
Tehnicianul simerienilor se bucură de victorie, însă ezită să îşi laude prea tare echipa şi să viseze la promovare. „Mă bucur de acest succes în faţa liderei, însă, mai avem mult de muncit ca să fim cu adevărat puternici. Cei tineri au unele carenţe, iar echipa nu are constanţă. Sperăm să învingem vineri în ultima etapă a turului, să devenim mai omogeni şi să câştigăm încredere în pauza competiţională”, a spus Mirel Biriş. În ciuda eşecului, ACS Recaş rămâne lideră, dar CFR Simeria a urcat pe locul trei şi se poate lăuda că e singura echipă din serie cu doar o înfrângere, cu o etapă înainte de finalul turului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.