Farmaciile intră în moarte clinică

04 farmacie_30_c

Nicolle Ebner

Actul normativ prin care plata furnizorilor de medicamente se face la 180 de zile şi lipsa unor măsuri coerente de redresare economică au adus mai multe farmacii din judeţul Hunedoara în pragul falimentului şi lasă populaţia fără medicamente compensate şi gratuite în luna decembrie.

N-au mai primit bani din iunie
Adunarea Generală a Colegiului Farmaciştilor din România a decis declanşarea unei greve japoneze la nivel naţional în perioada 24-25 noiembrie. Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Hunedoara, Maria Tâlvescu, declară că a fost trimisă o petiţie către Guvern, via Prefectura Hunedoara şi Consiliul Naţional al Concurenţei, prin care se face cunoscut faptul că CJAS Hunedoara nu a mai efectuat plăţi către farmacii din luna iunie a acestui an. Din acest motiv, mai multe farmacii din Simeria au intrat în insolvenţă. „În cele două zile de grevă japoneză, farmaciştii vor purta banderole negre. Încercăm, astfel, să atragem atenţia guvernului asupra blocajului financiar în care a ajuns sistemul farmaceutic şi a faptului că, în unele judeţe, plafonul de medicamente compensate şi gratuite a fost epuizat încă de luna trecută”, a declarat Maria Tâlvescu pentru Mesagerul Hunedorean.
În judeţul Hunedoara, lipsa medicamentelor compensate şi gratuite se va face simţită, mai acut, luna viitoare. Farmaciile vor avea lipite pe uşile unităţilor afişe, prin care vor informa populaţia că nu  sunt vinovate de lipsa medicamentelor, luna din care nu au mai primit contravaloarea reţetelor eliberate, datoria CJAS către acestea, iar banderolele negre vor simboliza moartea clinică instalată în sistemul farmaceutic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.