Angajaţii de la Cadastru lucrează din nou

Livia Botici

După protestul spontan, de luni, al angajaţilor de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Hunedoara, ieri, lucrurile s-au calmat, iar angajaţii au revenit la muncă, după programul normal. Cu toate acestea, ei spun că, în cazul în care cererile lor nu vor primi o rezolvare favorabilă, iau în considerare şi varianta grevei generale.

S-au autofinanţat
Se pare că, nemulţumirile angajaţilor de la OJCPI Hunedoara au la bază  Legea 329, din luna noiembrie a anului 2009, act normativ care le-a adus o micşorare a salariului de până la 60 la sută. „Înainte de această lege, noi ne autofinanţam, dar după apariţia ei, banii pe care îi realizăm merg la bugetul de stat şi de acolo se întorc la noi, asta dacă se întorc, pentru că uneori vin foarte puţini. De aici pleacă majoritatea nemulţumirilor noastre, legea ne-a scăzut enorm salariile, cu toate că aducem mulţi bani la bugetul statului”, a declarat Ionela Bădău-Vlad, consilier juridic al OJCPI Hunedoara.

Proteste stopate
De ieri, activitatea angajaţilor OJCPI Hunedoara a reînceput, dar nu se ştie exact dacă protestele vor fi reluate. „Am început din nou să primim cereri, eliberăm acte, deci activitatea notarilor, a băncilor, a executorilor nu mai este blocată. Sperăm ca în urma demersurilor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Ministerul Administraţiei şi Internelor să procedeze la modificări ale grilelor de salarizare şi ale funcţiilor aferente statutului de personal. În cazul în care problemele noastre nu vor fi rezolvate, ne gândim serios să demarăm o grevă generală, legală”, a declarat Ovidiu Botici, inginer şef al OJCPI Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare