Actualitate

225 de paturi vor fi reduse din spitalele hunedorene

Livia Botici

Este oficial! Din data de 1 iulie 2010, spitalele din judeţul Hunedoara vor pierde 225 de locuri. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, această măsură nu va afecta bolnavii, pentru că vor fi reduse, cu prioritate, paturile din secţiile care pot oferi servicii medicale în regim ambulator.

Reducere mică
În urma discuţiilor avute la sfârşitul lunii februarie, cu managerii unităţilor sanitare şi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au hotărât, până într-un final, numărul de paturi care va fi redus, la nivelul judeţului nostru. „S-a stabilit că în judeţul Hunedoara vor fi reduse 225 de paturi, însă deocamdată, nu se ştie exact care vor fi spitalele care pierd cele mai multe locuri. Oricum, până la data de 1 iulie, atunci când va intra în vigoare ordinul ministrului, vom cunoaşte toate detaliile”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. În prezent, în cele 17 spitale de pe teritoriul judeţului Hunedoara, incluzând şi Centrele de Sănătate din Călan şi din Ilia, există un număr de 3.419 de paturi, ceea ce înseamnă că reducerea este foarte mică, de aproximativ şapte la sută.

Nu afectează bolnavii
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, Dumitra Ştefan, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, confirmă informaţiile primite de la Ministerul Sănătăţii. „Da, acesta este numărul pe care îl ştiam şi noi, dar nu am vrut să transmitem această informaţie, deoarece nu am primit nimic deocamdată de la minister. Atunci când vom vedea ordinul de ministru, vom şti exact câte paturi reduse vor fi în fiecare unitate sanitară“, a declarat directorul coordonator al DSP Hunedoara. Nici managerii spitalelor nu au habar despre numărul de paturi care vor fi reduse. „În funcţie de indicatorii de performanţă ai spitalelor, cei de la Ministerul Sănătăţii vor hotărî cum se vor împărţi aceste paturi. Deocamdată, nu ştim nimic. Nu am primit nimic oficial“, spune Bende Gavril Barna, managerul Spitalului Municipal Dr. „Alexandru Simionescu“ din Hunedoara. „La nivelul întregii ţări, vor fi reduse 9.300 de paturi, aceasta fiind prima etapă a eficientizării actului medical, scopul final fiind descentralizarea sistemului sanitar. Măsura ministerului nu va afecta acordarea de asistenţă medicală către pacienţi, deoarece vor fi reduse, cu prioritate, paturile din secţiile care pot face servicii medicale în regim ambulator, ca de exemplu, Secţiile de dermatologie, oftalmologie sau boli interne”, a mai declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura