Actualitate

Ambasadorii protejãrii mediului

Nicolle Ebner

O delegaţie străină, formată din 16 cadre didactice şi 11 elevi din Polonia, Ungaria, Austria şi Turcia, a sosit la Deva, într-un schimb de experienţă pe probleme de mediu, cu elevii Grupului Şcolar “Grigore Moisil” din municipiu.

Educaţie în spiritul respectului pentru natură şi viaţă
Grupul Şcolar “Grigore Moisil” din Deva derulează un proiect multinaţional Comenius, intitulat „Consecinţele activităţilor nocive asupra mediului înconjurător şi asupra vieţii noastre de zi cu zi”, în parteneriat cu şcoli din Polonia, Ungaria, Austria şi Turcia. Scopul proiectului este de a atrage atenţia asupra pericolului poluării şi a consecinţelor asupra mediului şi vieţii. Prin intermediul proiectului, elevii din cele cinci ţări – angrenaţi într-un schimb de vizite – pot dobândi cunoştinţe aprofundate de limba engleză, prin activităţi concrete, şi se familiarizează cu problemele de mediu care ameninţă planeta. Proiectul cuprinde o serie de comunicări între şcolile partenere şi are un scop educaţional. „Titularul de proiect este Polonia, iar celelalte şcoli, din Ungaria, Turcia, Austria şi România, suntem partenere. Finanţarea externă alocată este de 24.000 euro, bani destinaţi comunicărilor şi vizitelor între cele cinci şcoli partenere”, a declarat coordonatorul de proiect, Gabriela Pascu, director adjunct al Grupului Şcolar „Grigore Moisil” din Deva. Importanţa proiectului finanţat de UE este cu atât mai mare, cu cât strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Hunedoara este axată pe transformarea zonei într-o „atracţie turistică”, or’ în acest sens, educarea populaţiei, şi în special a tinerilor în spiritul respectului pentru protejarea naturii este extrem de importantă.
Vineri, delegaţia străină a fost primită în cadru oficial de către preşedintele Mircea Ioan Moloţ, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara. Vizita în judeţul nostru a celor 16 dascăli şi 11 elevi din Polonia, Ungaria, Austria şi Turcia se va încheia astăzi, după ce „ambasadorii protejării mediului” au văzut pe viu, cele mai poluate zone din judeţul Hunedoara, adevărate răni, încă necicatrizate, rămase după închiderea marilor agenţi industriali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura