„Stranierul” de la Club Jiul

18 martie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Atacantul de 21 de ani al echipei Club Jiul Petroşani, Fashina Olayeni Abiodun, îşi doreşte să joace la o echipă de top din România, pentru a putea spera că va fi selecţionat în naţionala ţării sale la Jocurile Olimpice 2012.

„Exil” temporar
Ajuns în Valea Jiului, deşi venise pentru a juca în Liga I, la Astra Ploieşti,  nigerianul Fashina Olayeni Abiodun visează să facă foarte curând pasul spre primul eşalon al fotbalului românesc. Împrumutat la Club Jiul, pentru a avea meciuri în picioare, Abiodun este unul dintre titulari sută la sută ai alb-negrilor. Cu trei goluri marcate în şapte jocuri, africanul s-a adaptat destul de bine în sistemul impus de antrenorul Daniel Huza, în ciuda faptului că nu vorbeşte româneşte. Jucătorul născut în Nigeria a evoluat în scurta sa carieră la naţionala under 20 a ţării sale, dar şi în Champions League, zona Africii de Sud, pentru echipa din Mauritius, Curepide Starlight SC. „Am stat două săptămâni la Astra, dar antrenorul Tibor Selymeşi nu a vrut să îmi acorde nici o şansă, astfel că am ajuns în exil la Jiul. Vreau ca în scurt timp, să ajung să joc în Liga I sau cel puţin în Liga secundă. Dacă voi juca măcar în eşalonul doi, am şanse să fiu selecţionat în naţionala Nigeriei pentru Jocurile Olimpice din anul 2012”, spune jucătorul, care mai arată că nu-i place mâncarea românească.

Respectă Ramadanul
Abiodun este de religie musulmană, iar atunci când vine vorba de Ramadan, nu se abate de la regulă. „Nu îmi fac cruce. Ţin Ramadanul şi mă închin la Alah”, spune acesta. În scurta lui perioadă de când este la Jiul, Abiodun a luat un cartonaş roşu pentru lovirea adversarului. „M-a înjurat un jucător în timpul unui meci şi atunci am reacţionat şi eu. Nu îmi place să înjur sau să fiu înjurat. Mi-am pierdut cumpătul şi mi-a părut rău”, mai spune jucătorul, remarcat deja de suporterii Jiului. ”Jiul este o echipă bună şi avem şanse să promovăm în Liga a III-a, nu mi-e teamă de Minerul Uricani sau mai ştiu eu de ce echipă”, a concluzionat atacantul, care îl admiră foarte mult pe Damian Militaru.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Drum liber pentru Gligor

Deşi se vehiculau cel puţin trei nume care vor intra în lupta pentru şefia Organizaţiei Hunedoara a PDL, până ieri,...

Iarina şi Mario, favoriţi la medalii

Şahiştii Iarina Chiuzan şi Sabin-Mario Deaconescu, de la CSM Petroşani, sunt cotaţi printre favoriţii finalei Campionatului Naţional de Copii de...

Capul lui Vochiţoiu vor…

Ieri, o comisie condusă de Sorin Vasilescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, s-a întrunit pentru a analiza un memoriu împotriva...

Închide