Comunitate

„Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Magdalena Şerban

Sub acest slogan s-a desfăşurat, în perioada 23 – 28 august 2010, la Orăştie, dar şi în localităţile Geoagiu şi Simeria, o amplă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu primăriile din Orăştie, Simeria şi Geoagiu.
„Am amplasat un cort în Piaţa Victoriei din centrul municipiului Orăştie, pentru ca oamenii să ne găsească uşor şi să poată aduce deşeuri electrice şi electronice, pe care noi să le preluăm. Ne-am propus, în primul rând, să sensibilizăm cetăţenii cu privire la acest mod de colectare responsabilă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Acţiunea este parte a unei ample campanii de mediu, derulată în arealul deservit de Centrul de Colectare DEEE din Hunedoara, realizată în parteneriat cu primăria. În cadrul acestei campanii s-au strâns aproximativ 10 tone de deşeuri, atât de la locuitorii din Orăştie, cât şi ai celor din oraşele Geoagiu şi Simeria şi ai localităţilor limitrofe”, a declarat Andreea Idriceanu, manager comunicare la Asociaţia RoRec.
Acţiunea nu s-a desfăşurat numai în zona cortului amplasat în Piaţa Victoriei. „Am preluat deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi direct, de la domiciliul cetăţenilor. Practic, acţiunea a fost o continuare a unei campanii pe care primăria a început-o în anul 2007”, a declarat Raluca Bodea, consilier Protecţia Mediului în cadrul Primăriei municipiului Orăştie. Interesant de menţionat este şi modul în care s-a derulat campania. Astfel, cetăţenii care au adus deşeuri lângă corturile amplasate de RoRec, au completat un talon de tombolă, ce le-a oferit posibilitatea de a câştiga premii interesante: biciclete şi taloane de cumpărături în valoare de 100 lei.
Tragerea la sorţi a câştigătorilor a avut loc luni, 30 august, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei municipiului Orăştie. Iată şi lista cetăţenilor din oraşul Paliei care au câştigat premii în cadrul acestei tombole: Floarea Dârvan, Nicolae Mocanu, Dorin Kovacs, Alexandru Spătaru, Ioan Urcan, Olimpia Tomotaş, Veronica Mihuţ, Emil Ciasar, Laszlo Feri, Simona Poraicu, Adrian Ciurdărescu, Zoltan Raskai, Loredana Mărculescu, Ioan Dărămuş, Viorel Gheorghe şi Daniel Stanciu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.