Specialiştii de la INSEMEX, apreciaţi peste hotare

13 iulie 2014 | Adauga un comentariu

04 GamanMagdalena Şerban

Recent, o delegaţie formată din şase persoane, de la INSEMEX Petroşani, a participat la o conferinţă internaţională în domeniu, desfăşurată în Albena, Bulgaria. Evenimentul a fost de amploare, la el participând aproape 800 de specialişti din întreaga lume.

Noi colaborări
„Conferinţa din Bulgaria a reprezentat o bună ocazie pentru a stabili contacte, a identifica oportunitati de cercetare şi colaborare şi de a pune bazele unor viitoare propuneri de programe pentru competiţii de proiecte europene. Aici, specialiştii au putut comunica pe teme de cercetare-dezvoltare. Delegaţia noastră a participat la dezbateri şi workshop-uri. Comitetul de recenzie a acceptat pentru publicare peste 1.200 lucrări ştiinţifice, 10 dintre acestea aparţinând institutului nostru, ceea ce nu poate decât să ne onoreze”, a declarat  dr. ing. Artur Găman (foto), directorul general al INSEMEX şi unul dintre specialiştii care au prezentat lucrări la Conferinţa Internaţională Multidisciplinară.

Anchetele procurorilor
Institutul de interes naţional din Petroşani este organism notificat la Bruxelles pentru evaluarea conformităţii produselor pentru şase directive europene. Dintre acestea, amintim pe cele vizând explozivii de uz civil, evaluare şi certificare maşini, limitarea emisiilor de zgomot şi pentru domeniul voluntar sau cea privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale articolelor pirotehnice şi ale condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţă. De asemenea, anchetele procurorilor şi ale poliţiştilor din România, în cazul unor dezastre, cum ar fi explozii sau chiar incendii, se bazează foarte mult pe expertizele tehnice întocmite de către cercetătorii din Valea Jiului.

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Din noiembrie, circulăm pe autostrada Orăştie-Sibiu

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a vizitat, vineri, lotul trei al autostrăzii Sibiu - Orăştie şi a spus că „sunt lucrări...

Gura lumii 14.07.2014

O cucoană care taie şi spânzură într-o micuţă localitate minieră, în privinţa achiziţiilor publice, are mari probleme după ce au...

După elevi şi dascălii intră în examene

Procentul de promovabilitate la examenul de Bac a crescut de la 56,21 la sută la 57,01 la sută, în judeţ,...

Închide