Rata şomajului a scăzut în judeţ

2 februarie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Rata şomajului în luna ianuarie a scăzut, în judeţul Hunedoara, la 7,71 la sută, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) fiind înscrise 15.738 de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă.

„În comparaţie cu luna decembrie 2010, rata şomajului a scăzut cu 0,35 puncte procentuale, atingând la sfârşitul lunii ianuarie 2011, nivelul de 7,71 la sută. Raportându-ne la nivelul din luna ianuarie 2010, scăderea este de 3,45 la sută, a precizat Vasile Iorgovan, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Potrivit datelor statistice, în cursul lunii ianuarie, au intrat în evidenţele AJOFM Hunedoara 2.737 de şomeri, dintre care 630 provin din disponibilizări curente de personal. La această dată, cei mai mulţi şomeri se află în municipiile Deva (2.351 persoane), Hunedoara (2.130 persoane), Petroşani (2.026 persoane) şi Orăştie (1.795 persoane).

Pe de altă parte, în cursul lunii ianuarie, au reuşit să-şi găsească de lucru peste 1.000 de persoane, dintre care 750 au încheiat contracte de muncă pe durată nedeterminată.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. biti spune:

    Rata somajului scade si datorita faptului ca se termina perioada de indemnizare a somerilor si acestia nu sunt luati in evidenta daca nu se inscriu ca persoane neindemnizate in cautare de loc de munca. Statiasticile, din acest motiv sunt eronate.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Călcaţi” de Dacia

FC Hunedoara a suferit primul eşec în meciurile amicale din această iarnă, fiind învinsă cu scorul de 2-0 de Dacia...

Poliţistul traficant de migranţi, în faţa magistraţilor

Noi audieri în dosarul traficanţilor de migranţi. Cele patru persoane, printre care şi un agent de poliţie din municipiul Hunedoara,...

Tentaţia unui hoţ: soba bisericii

Biserica neoprotestantă din Uricani a fost prădată de un hoţ. Gabriel A., de 22 de ani, a pătruns în interiorul...

Închide