Ore gratuite de schi pentru copiii fără posibilităţi financiare

16 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Copiii cu posibilităţi financiare modeste din municipiul Lupeni au şansa să înveţe să schieze gratuit, în Staţiunea Straja. Mai mult, la sfârşitul sezonului, se vor putea alege şi cu echipament gratuit, dacă se dovedesc schiori talentaţi.

100 de elevi

Pentru al doilea an consecutiv, elevii din Lupeni, care provin din familii modeste din punct de vedere financiar, au şansa să înveţe să schieze în Straja, fără să scoată nici un leu din buzunar. Iniţiativa aparţine investitorului în turism, Emil Părău, care spune că acţiunea de anul trecut s-a bucurat de mare succes. „Pentru copiii fără posibilităţi financiare, selectaţi din şcoli, organizăm cursuri gratuite de schi, în timpul săptămânii, când staţiunea nu este atât de aglomerată. Anul trecut, în doar trei zile, aproximativ 40 de copii au învăţat să schieze”, spune Emil Părău. Până la sfârşitul sezonului, se speră că vor urma aceste cursuri cel puţin 100 de copii. În plus, la sfârşitul sezonului, o parte din echipamentul folosit va fi donat celor mai talentaţi dintre micii schiori, dar se va organiza şi concurs, dotat cu premii, tot pentru elevii cursanţi.

Club de schi înregistrat la federaţie

Nu doar copiii care provin din familii modeste au posibilitatea să înveţe să schieze. În cadrul Clubului de schi Montana din Straja, înregistrat la federaţia de specialitate, se vor preda cursuri pentru cei mici, de către instructori acreditaţi de minister. Iar pentru începători, instalaţiile de teleschi sunt gratuite. Pentru cei care au ceva cunoştinţe de schi, tarifele sunt reduse la jumătate şi doar pentru avansaţi sunt practicate preţuri întregi. „Ne axăm foarte mult pe acest proiect, prin care vrem să-i învăţăm pe copii să schieze. Suntem convinşi că va avea un impact major”, a mai spus Emil Părău.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Eliberări în masă, în dosarul „Ketamina”

Ieri dimineaţă, magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis punerea în libertate a altor 18 învinuiţi din dosarul „Ketamina”. Astfel, până la...

Invazie de talente la Cupa Crăciunului „RealSport”

Peste 350 de jucători, cu vârste cuprinse între opt şi 12 ani, îşi vor etala talentul fotbalistic, la ediţia a...

Traian Băsescu, subiectul numărul 1

Traian Băsescu a devenit pentru mulţi lideri politici şi pentru majoritatea jurnaliştilor – între care mă includ – o adevărată...

Închide