Minerii pensionari vor semna pentru suspendarea preşedintelui

4 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Cel puţin 20 de mii de semnături pentru suspendarea şefului statului ar fi strânse din cele şase localităţi ale Văii Jiului, susţin pensionarii care au muncit în minerit.
Pe lângă o serie de proteste de stradă, pe care sunt gata să le pornească pensionarii mineri, nemulţumiţi de modificarea Legii pensiilor sau de închiderea mineritului, ceea ce le-ar aduce mai multe dezavantaje, foştii ortaci, în mare parte din Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului, sunt gata să facă liste cu semnături pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Foştii mineri spun că motivul pentru care ar recurge la acest demers este chiar în mâinile şefului statului, respectiv eventuala promulgare a Legii pensiilor, act adoptat prin fraudă, în opinia lor, în Camera Deputaţilor. „Motive pentru a-l suspenda sunt destule, iar unul ar fi şi minciunile din campania electorală, când ne-a promis la Petroşani că mineritul nu se va închide. A promis că vom trăi bine şi acum trăim mai prost decât pe vremea comuniştilor, dar motivul pentru care ar trebui suspendat, credem noi, este cel legat de Legea pensiilor. Dacă o va promulga, noi începem să facem liste pentru semnături. Cred că cel puţin 20 de mii de oameni din Vale, vorbesc doar de pensionari, vor semna pentru suspendare. Că este aşa, s-a văzut şi la alegeri, când 70 la sută din Valea Jiului a votat împotriva lui”, susţin liderii pensionarilor mineri.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Locuri de munca vacante 4 octombrie 2010 Hunedoara

zidar rosar-tencuitor - 9;  zidar pietrar - 7;  vopsitor industrial - 6;  vânzător - 13;  sudor - 12;  şofer de...

Minerul Lupeni se desfiinţeazã?

Minerul Lupeni a suferit al treilea eşec consecutiv, 0-3 cu Dacia Mioveni, sâmbătă, acasă. Enervat de şirul negativ al echipei,...

Când mergi la rãzboi ca victimã sigurã…

Mureşul Deva ar trebui să înveţe cum se câştigă un meci din... pământ şi iarbă verde, după ce a pierdut,...

Închide