Medicii de familie nu jongleazã cu listele de pacienti

2 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţine că mulţi medici de familie joacă necinstit şi-şi pasează liste întregi de pacienţi.

Acuzele au venit după implementarea noului Sistem informatic Unic Integrat, în urma căruia a descoperit că numai în Bucureşti, numărul asiguraţilor de pe liste este aproape dublu faţă de cel real. Preşedintele CNAS a declarat că va cere Curţii de Conturi să verifice situaţia şi, în acelaşi timp, a solicitat vigilenţă din partea Caselor judeţene de asigurări de sănătate.

 

Listele, verificate cu atenţie
Silvia Ghenea, preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a declarat că în judeţul Hunedoara, unde există la ora actuală 407.403 asiguraţi, nu s-a demarat nici o verificare în acest sens. „În judeţul nostru, astfel de suspiciuni nu există, cel puţin, deocamdată, deşi cu mai mulţi ani în urmă, s-a semnalat un fenomen asemănător. A fost o problemă mai veche, de acum doi sau trei ani, de care am auzit. Acum, nu cred că mai există situaţii de acest gen, mai ales că listele se verifică în permanenţă”, a declarat Silvia Ghenea.
Practic, la sfârşitul fiecărei luni, medicii de familie se prezintă cu listele de pacienţi la Casa judeţeană de asigurări, iar aici, se verifică şi se validează.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Managerul EVO 10 Motors, arestat

Managerul general al EVO 10 Motors Deva, Claudiu Micu, a fost arestat preventiv pentru înşelăciune şi fals în acte.

Turnul de fildeş al spectatorului devean

Lucrez la sumarul pentru următorul număr al revistei „Politics & Media”. Sunt abonat on-line, gratis! (ce mai e gratis azi...?)...

Fugită de acasă, căutată de poliţiştii din toată ţara

O elevă de 15 ani din Cristur este căutată de poliţiştii din întreaga ţară, după ce a dispărut de acasă.

Închide