Primãria Uricani, bunã de platã

2 februarie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Primăria oraşului Uricani trebuie să recupereze câteva sute de mii de lei, atât de la angajaţii aparatului administrativ, cât şi de la diverse firme cu care a derulat contracte comerciale, acestea neîncadrându-se în prevederile legale. Neregulile au fost descoperite de reprezentanţii Camerei de Conturi a judeţului Hunedoara, după efectuarea unor verificări amănunţite.
 

Bani plătiţi fără bază legală
Potrivit raportului întocmit de Camera de Conturi a judeţului Hunedoara, numai către angajaţii proprii, Primăria Uricani a făcut plăţi ilegale în valoare de peste 65.000 de lei. Astfel, un număr de 120 de funcţionari publici şi personal contractual au beneficiat de drepturi salariale speciale, pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii, în timp ce pentru 121 de angajaţi, au fost plătite tot felul de ajutoare de Paşti, deşi aceste drepturi nu au bază legală.
De asemenea, bugetul local a fost prejudiciat cu alte 2.000 de lei, în urma vânzării prin licitaţie publică a unui imobil şi a terenului aferent. Organele de control au descoperit că la vânzarea acestora, s-a luat în calcul o suprafaţă mai mică de teren decât cea reală şi, ca atare, preţul calculat a fost mai mic decât cel real.

Facturi umflate şi plăţi nejustificate
Pe de altă parte, Primăria Uricani a făcut plăţi chiar şi pentru lucrări inexistente în realitate. Astfel, prin contractul 158/ 34/2009, care are ca obiect „modernizare pod peste Jiul de Vest spre gospodăriile ţărăneşti Zona Arsă – Dinoni – Petroasa din Valea de Brazi”, încheiat de primărie cu SC Glob Trotters SRL Târgu Mureş, edilii au decontat materiale care nu se regăsesc în zona investiţiei, după cum au stabilit reprezentanţii Camerei de Conturi Hunedoara. Cheltuielile nejustificate generate de acceptarea la plată a acestora au fost estimate la aproape 26.000 de lei. Alte 10.000 de lei sunt reprezentate de cheltuielile nejustificate plătite către SC SIMAR SRL Petroşani, executantul lucrării de reabilitare termică al Blocului 13. Organele de control au descoperit că o parte din articolele de lucrări se găsesc atât în devizul iniţial, cât şi în cel suplimentar. Tot SIMAR a încasat nejustificat alte 22.157 de lei, conform actului de control menţionat, şi în urma derulării contractului de „Reparaţii şi modernizări la UAMS Uricani”, prin majorarea preţurilor de manoperă stabilite iniţial.
Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto), în calitate de ordonator principal de credite, trebuie să ia măsuri urgente pentru recuperarea sumelor respective.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Aoleuuu spune:

    Stiti cine este SIMAR SRL, beneficiarul banilor tepuiti de psd-istul Buhaescu? Onorabilul consilier judetean Simota Alin de la PNL. Deja se simte alianta… Asteptam o bulina alba pt. Simota.Nu de alta dar este un cetatean onest care o sa returneze banii primariei Uricani! Ha ha ha chiar ati crezut?

  2. Johann spune:

    Nu e prost cine ia,e prost (hotz) cine da (fura).Ca de-aia-i zice “Ordonator PRINCIPAL de credite”.

  3. psdistul spune:

    tot mu inteleg,deci buhaiescu a platit stiind ca nu trebuie dati banii si totusi nu este anchetat de dna,asta nu cumva se numeste furt? cred ca a dat spaga puternica la cei de la curtea de conturi de nu au dispus si urmarirea penala…..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mihalache Marian, la un pas de verdict

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Hunedoara, Mihalache Marian (foto), acuzat de crimă, a fost înfăţişat,...

Sportivii, goniţi de frig

Deoarece sala proprie este un adevărat frigider, junioarele din echipa de handbal a Clubului Sportiv Şcolar Petroşani se antrenează prin...

Medicii de familie nu jongleazã cu listele de pacienti

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţine că mulţi medici de familie joacă necinstit şi-şi pasează liste întregi de...

Închide