Politica si administratie

Drumul spre Sarmizegetusa Regia dă dureri de cap conducerii judeţului

Natalia Bumbac
    
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara ar putea fi nevoit să returneze o parte din banii cheltuiţi pentru modernizarea celor 18 kilometri din drumul judeţean dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a constatat nereguli în decontarea banilor către constructorul drumului, respectiv SC Trans Construct Import Export SRL.

„MDRAPFE a transmis un proces verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare prin care se consideră ca neeligibile lucrările care privesc execuţia gabioanelor în valoare de 2.015.250 de lei. Consiliul Judeţean Hunedoara a contestat constatările şi concluziile ministerului”, a declarat Mircea Bobora (foto), preşedintele CJ Hunedoara, într-o conferinţă de presă. Mai concret, constatarea ministerului se referă la faptul că la umplerea gabioanelor s-a folosit piatră din râul din apropierea drumului, iar în acte a fost decontată piatră concasată. Fapt confirmat de către reprezentanţii CJ Hunedoara, care au spus că gabioanele folosite la consolidarea drumului Costeşti – Sarmizegetusa Regia au fost umplute cu piatră de râu. Preşedintele CJ Hunedoara a mai afirmat că aşteaptă răspunsul la contestaţia depusă faţă de constatarea MDRAPFE, iar în cazul în care banii vor trebui returnaţi, la rândul ei, administraţia judeţeană se va îndrepta împotriva constructorului pentru recuperarea pagubei.
O explicaţie pentru situaţia descrisă mai sus, dată de reprezentanţii CJ Hunedoara, ar fi că lucrarea de modernizare a drumului a fost licitată la jumătatea sumei prevăzute în proiect, constructorul fiind nevoit să facă „economii” de materiale. Proiectul a fost finanţat din fonduri europene şi a avut valoarea la data aprobării documentaţiei de 41.274.900 de lei. După încheierea lucrărilor, valoarea plătită a proiectului a fost de 21.571.180 de lei.
SC Trans Construct Import Export SRL, firmă implicată în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Hunedoara, pare că şi-a dorit să câştige contractul de lucrări de modernizare a drumului în orice condiţii, licitând lucrarea la jumătate din preţul estimat în proiect, fiind sigură că alte firme nu se vor risca să se angajeze la o astfel de lucrare cu şi mai puţini bani. Ceea ce acum se demonstrează că nu a fost în regulă. Lucrările au început în luna august 2015 şi s-au încheiat în mai 2016, fiind întrerupte pe perioada iernii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura