Judecarea cererii de insolvenţă a CEH a fost amânată

13 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, la Curtea de Apel Alba a avut loc un nou termen în procesul insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara. După ce Tribunalul Hunedoara a respins intrarea în insolvenţă a societăţii, conducerea CEH a făcut apel la soluţia respectivă. La şedinţa de ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dispus amânarea judecării dosarului în 27 aprilie, pentru că au fost depuse la dosar o cerere de intervenţie şi un apel incident, instanţa urmând să se pronunţe cu privire la admisibilitatea lor, înainte de a da o soluţie definitivă.
Mai mulţi creditori ai Complexului au cerut intrarea în insolvenţă a acestuia, având în vedere datoriile mari pe care le are la diferiţi furnizori. De asemenea, şi conducerea CEH vrea ca firma să intre în insolvenţă, pentru că atunci ar avea bani pentru procurarea de materiale necesare funcţionării. Cu datorii care depăşesc un miliard de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvenţă apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii. Nu de aceeaşi părere sunt unii dintre sindicalişti. Liderul Sindicatului „Noroc Bun”, Adrian Jurca, a declarat în repetate rânduri că intrarea în insolvenţă a societăţii înseamnă, automat, falimentul. De fapt, sindicatul său a făcut apel pentru ca solicitarea de intrare în insolvenţă a CEH să fie respinsă. Însă apelul Sindicatului „Noroc Bun” a fost respins, sentinţa fiind definitivă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 14.04.2017

Romeo Beja, fost lider sindical în Valea Jiului Pentru că tot insistă să scape de executarea pedepsei de cinci ani...

Bulina albă, 14.04.2017

Marius Sîrbu, antrenor de fotbal din Deva Pentru că a fost numit antrenor secund al echipei naţionale Under 15 a...

Gura lumii, 14.04.2017

Deşi nu de multă vreme susţinea public că intenţionează să renunţe la marea sa pasiune, sportul de pe semicerc, având...

Închide