Zi: 26 august 2014

Politica si administratie

Ordonanţa privind migraţia primarilor, motiv de controverse pe scena politică

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat recent că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide, decât cele pe listele cărora au fost votaţi şi propune ca, pentru o perioadă de două săptămâni, să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. La rândul său, premierul Victor Ponta şi-a exprimat acordul cu propunerea vicepremierului Dragnea, declarând că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

Read More
EvenimentFlash

Pompierii au salvat o văcuţă, căzută într-un bazin de decantare

Ieri, pompierii deveni s-au implicat în salvarea unei văcuţe, care a căzut într-un bazin de decantare, adânc de peste trei metri. Salvatorii au fost anunţaţi de către un bărbat din localitatea Uroi, iar în cel mai scurt timp un echipaj de la descarcerare a ajuns la locul cu pricina. Din fericire, groapa era goală, iar bovina nu era rănită.

Read More
EvenimentFlash

Poliţiştii locali din Deva, acuzaţi de discriminare

Ieri, un cetăţean din Orăştie a contactat redacţia ziarului nostru, pentru a ne comunica despre o nedreptate care i s-a făcut, după părerea sa. Nicolae Stoica spune că a fost amendat de către agenţii de la Poliţia Locală Deva, pentru că a parcat autoturismul într-un loc interzis. Nu acest lucru l-a revoltat, spune bărbatul, ci tratamentul discriminatoriu pe care-l practică poliţiştii locali. Asta, pentru că, susţine Stoica, în zona respectivă mai erau şi alte maşini parcate în locuri interzise, dar amendă, a primit doar el şi un alt şofer. Cei doi aveau maşinile parcate în faţa tarabelor de legume din strada I. L. Caragiale.

Read More
Comunitate

Programări online şi telefonice la Spitalul judeţean

Deoarece era binecunoscută practica pacienţilor de a se prezenta la Policlinică cu noaptea-n cap, pentru a primi un bon de ordine, dar şi din cauză că se formau cozi interminabile la uşile cabinetelor medicale, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (SJU) a decis să introducă un sistem de programări telefonice, respectiv online, pentru consultaţiile din Ambulatoriu. Această alternativă se dovedeşte a fi una binevenită, ţinând cont de numărul mare de solicitări, înregistrate cu precădere în ultimul an.

Read More