Va scãpa Apa Serv de la insolvenţã?

Nicolle Ebner

Tribunalul Hunedoara a acceptat acţiunea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), prin care solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a operatorului Apa Serv Valea Jiului.

CJH a făcut recurs

Ca să nu-i lase pe locuitorii Văii Jiului fără apă, Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH), acţionarul majoritar al operatorului de apă, a atacat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia. „Am făcut recurs la sentinţa Tribunalului Hunedoara, deoarece, dacă Apa Serv Valea Jiului intră în insolvenţă, nu mai avea voie să presteze servicii către populaţie, iar locuitorii rămâneau fără apă la robinete. În plus, în acest an, am constatat că managementul societăţii are rezultate foarte bune, iar dacă nu ar fi datoriile istorice, situaţia economică a operatorului de apă din Valea Jiului ar fi pe plus”, a declarat vicepreşedintele CJH, Costel Avram. Tot Avram mai spune că rezultatele economice bune, obţinute de noua conducere a Apa Serv Valea Jiului, constituie şi un semnal bun pentru Uniunea Europeană, în vederea accesării finanţării de 40 milioane euro, în baza proiectului de reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă din toate localităţile Văii Jiului.

La câteva zile după cererea insolvenţei de către Fisc, mai exact în 1 martie, CJH a aprobat divizarea SC Apa Serv Valea Jiului, spălând-o de o bună parte din datorii, ca să nu piardă, din cauza lor, finanţarea europeană. Noii societăţi create, „NOVA SERV Valea Jiului” SRL Petroşani i s-a transferat o parte din activele SC Apa Serv Valea Jiului, cât şi din datoriile istorice ale acesteia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi spectacol, şi adrenalină

Quasar Deva a câştigat, scor 5-4, derby-ul cu campioana Alfa Team Cristur, deşi a fost condusă cu 2-0, şi se

Gura lumii

Gurile rele din judeţ au remarcat, nu o dată, şmenurile care se fac într-o instituţie care are rolul de a

Învingători, dar la categoria B

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a reuşit cea de-a treia victorie de la revenirea în Divizia Naţională, învingând cu scorul

Închide