Teatrul de Artă Deva, prezent la Montreal, cu piesa „Fotograful Unirii“

9 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Actorii Teatrului de Artă Deva vor fi prezenţi în aceste zile în Canada, la Montreal, unde vor prezenta românilor stabiliţi acolo, iubitori de teatru românesc, dar nu numai lor, piesa „Fotograful Unirii”. Spectacolul va avea loc mâine, 11 ianuarie, pe scena sălii Paul Buissonneau.
Prezenţa trupei teatrului devean la Montreal a fost organizată de Association Rocade, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, şi face parte din seria de manifestări realizate peste hotare pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.
Se ştie deja că spectacolul Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu, este inspirat din realitate. Samoilă Mârza poate fi numit pe drept cuvânt „Fotograful Unirii“ şi este un veritabil erou al acelor vremuri, inclusiv pentru că fotografiile sale cu scene exterioare ale delegaţiilor reunite în număr foarte mare pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, au avut un rol major în dovedirea actului de voinţă populară masivă la tratativele de pace care au consfinţit ulterior unirea Transilvaniei cu România. (M.Crivăţ)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
EM Lonea şi EM Lupeni îşi continuă activitatea fără ajutor de stat

Cele două subunităţi ale Complexului Energetic Hunedoara au fost închise la 31 decembrie 2018, dar ortacii vor mai munci în...

A intrat cu securea peste concubină

Ziua şi cazul de violenţă în familie în Valea Jiului. Dacă în urmă cu două zile un vulcănean s-a ales...

Circulă sau nu autobuzele la Lăpugiu de Jos?

Mai mulţi cetăţeni din comuna Lăpugiu de Jos au reclamat faptul că autobuzele nu circulă în fiecare zi şi după...

Închide