Actualitate

Sute de contestaţii pentru indemnizaţia de handicap

03 handicapLoredana Goangă

Supăraţi că s-au ales cu drepturile băneşti tăiate, sau gradul de handicap nu i-a mulţumit, sute de hunedoreni au făcut contestaţie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara. Dintre acestea, numai aproximativ 10 la sută au fost rezolvate în favoarea cetăţenilor.

Au fost nemulţumiţi
Anul trecut, persoanele cu dizabilităţi care s-au trezit că li s-a schimbat încadrarea, că nu se mai află pe lista celor cu probleme, deşi anterior au primit indemnizaţii pentru handicap, sau pur şi simplu nu au primit nici o încadrare, problema lor figurând ca boală, nu ca handicap, au contestat rezultatul. Astfel, la secretariatul Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul direcţiei au fost depuse peste 400 de contestaţii. „Toţi cei care au diferite nemulţumiri legate de certificatul de încadrare în handicap pot depune contestaţie la noi în 30 de zile, iar aceasta va fi înaintată, mai departe, către Comisia Superioară de la Bucureşti, având termen de rezolvare de 45 de zile. În ceea ce priveşte contestaţiile depuse la nivelul întregului judeţ, anul trecut, au fost  înregistrate 474 de cazuri, dintre care s-a răspuns la 442, 48 fiind rezolvate în favoarea oamenilor. Restul se află încă pe rol”, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Mii de solicitări
În 2013, la Serviciul de evaluare complexă pentru persoanele adulte cu handicap din cadrul DGASPC Hunedoara au fost înregistrate 2.236 de cazuri noi, însă 397 au fost respinse. De asemenea, 4.154 de persoane au fost reevaluate, iar 442 şi-au pierdut drepturile băneşti. În acelaşi timp, în luna decembrie a anului trecut, 17.367 de persoane adulte au primit indemnizaţie de handicap.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura