Speranţe „virusate“ de rubeolă

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) de la CNS „Cetate“ Deva şi-a diminuat şansele la obţinerea unei medalii la Campionatul Naţional de Junioare I, programat la finalul săptămânii, din cauză că a fost bolnavă de rubeolă. Onoarea atletismului hunedorean la competiţia de la Bucureşti va fi apărată şi de participanta la Mondiale, Claudia Florea, de la CS Ghelari-SCM Deva.

O favorită cu probleme…
Talentul Florentinei Marincu a fost pus la colţ de epidemia de rubeolă care bântuie prin şcolile devene. Atleta antrenată de Nicolae Alexe s-a îmbolnăvit şi a fost obligată să lipsească şase zile de la antrenament, exact înaintea primei competiţii importante a anului ce va avea loc în weekend, la Bucureşti. „Florentina a avut rezultate foarte bune la primele concursuri de Gran Prix din acest an şi îşi depusese candidatura la medalii pentru Campionatul Naţional din acest weekend. Însă, s-a îmbolnăvit de rubeolă şi a revenit abia azi (ieri nr.) la pregătire, după şase zile de pauză. Eu sper să reuşească să revină la o formă bună, însă, absenţa de la pregătire va conta la concurs, chiar dacă sportiva e talentată şi ambiţioasă”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. Florentina Marincu (16 ani) e încă junioară II şi va concura împotriva junioarelor I (17-18 ani) în probele de 60 de metri, săritura în lungime şi triplu salt. CNS CSS „Cetate” Deva se va prezenta la Campionatul Naţional, ce va avea loc la finalul săptămânii, la Bucureşti, cu 10 sportivi, însă Florentina Marincu este singura cu şanse reale la medalii.

… alta în formă
A doua sportivă din judeţ cu şanse la medalii la Naţionalele de Junioare I este Claudia Florea (16 ani), care are dublă legitimare CS Ghelari – SCM Deva. Atleta antrenată de Emerson Toma a participat anul trecut la Campionatele Mondiale de Junioare II în Franţa în proba de 800 de metri, iar la Bucureşti, va concura în cursele de 800 şi 1.500 de metri şi la ştafete. În cursele de ştafetă, Claudia Florea va fi coechipieră cu Delia Pitariu, Cristina Mateaş şi Elisabeta Dragoş, toate de la SCM Deva. „Claudia are şanse reale la medalii în toate cursele în care va participa”, a spus antrenorul Emerson Toma.
Atletele şi atleţii de la CNS CSS „Cetate” Deva, SC Deva, CS Ghelari şi CSS Hunedoara vor pleca mâine la Bucureşti, iar probele Campionatului Naţional vor avea loc vineri, sâmbătă şi duminică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.