Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 8 mai 2020

8 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Eveniment, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, și până vineri, 8 mai, în județul Hunedoara 557 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 59 de persoane au decedat, iar 209 s-au vindecat. În carantină se află 279 de persoane, iar 771 au ieșit din carantină. În izolare se află 388 de persoane și 7.139 au ieșit din izolare.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 73 de misiuni specifice, cu 104 jandarmi şi au aplicat două avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Până vineri, 8 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14. 811cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.423 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 898 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 312 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 14.382 de persoane. Alte 20.989 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 237.280 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 541 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 871 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 968.615 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bani europeni pentru Universitatea din Petroşani

Instituţia de învăţământ superior din municipiul Petroşani beneficiază de un proiect cu finanţare europeană. Contractul de finanţare a fost semnat...

Izolare şi restricţii la UAMS Baia de Criş

Din păcate, şi Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş a fost lovită de pandemie, aici fiind confirmate cazuri de...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. PNL blochează legile PSD care ar fi ajutat românii în situaţia de criză

Deşi PSD a iniţiat şi a finalizat rapid dezbaterea şi adoptarea unor prevederi legale utile care să vină cu adevărat...

Închide