Şanse mari ca din aprilie să funcţioneze linia de gardă la UPU Călan

Adriana Năstase

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hu­ne­doara, Laurenţiu Nistor, s-a întâlnit cu con­du­cerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva şi cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a unităţii sanitare, în demersul de a asigura linie de gardă la punc­tul UPU de la Călan, începând din luna aprilie.

Stare de sănătate precară
La întâlnire au mai fost prezenţi prefectul ju­deţului Hunedoara, Călin Marian, primarul oraşului Călan, Adrian Iovănesc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Adrian David, şi administratorul public al ju­deţului Hunedoara, Costel Avram.
Medicii au expus problemele cu care se confruntă, de la numărul limitat de specialişti care activează în prezent în Urgenţa SJU Deva, volumul mare de muncă până la starea de sănătate precară a unora dintre aceştia. Chiar şi în aceste condiţii, medicii de la UPU Deva susţin că sunt dispuşi să efectueze gărzi la punctele UPU de la Călan şi Ilia, cu condiţia ca programul să nu fie unul epuizant, care să le afecteze capacitatea pro­fesională.
De asemenea, managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica, a luat legătura cu alte spitale din zonă care să poată asigura medici pentru gărzile din UPU Călan. Spitalul municipal Orăş­tie a răspuns pozitiv solicitării şi va oferi sprijin constant.

Pacienţii nu mai trebuie să vină la Deva
Preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor, a solicitat conducerii spitalului şi Secţiei UPU-SMURD de la spitalul devean să pregătească o serie de simulări privitoare la linia de gardă de la UPU Călan, altfel încât să punctul de lucru să funcţioneze la parametri normali.
„Vineri dimineaţa, ne vom întâlni, din nou aici, pentru a stabili detaliile finale, astfel încât, din luna aprilie, extensia UPU Călan să de­vină funcţională. Este important să asi­gurăm rezolvarea urgenţelor pentru locuitorii din acea zonă, să nu mai fie nevoie ca pa­cienţii să vină până la spitalul din Deva. De ase­menea, vom avea nevoie de sprijinul tu­tu­ror spitalelor din zonă pentru asigurarea spe­cialiştilor necesari pentru gărzi”, a declarat preşedintele Laurenţiu Nistor.
Pentru a asigura buna funcţionare a UPU Deva şi a celor două puncte de lucru de la Călan şi Ilia, se are în vederea scoaterea la concurs a 3 posturi de medici specialişti de urgenţă, dar şi a câte unui post de medic spe­cialist ginecolog, medic specialist pediatru, medic specialist oncolog şi medic specialist neurochirurg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare