Răchitova: pregătiri de iarnă

9 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

Cu paşi mărunţi, administraţiile publice locale din judeţ se pregătesc de iarnă. La Răchitova au mai rămas de onorat mai pu­ţin de zece la sută din cerinţele populaţiei legate de lemnul de foc, iar stocul de nisip şi sare urmează să fie completat.
„Suntem un caz fericit pentru că deţinem pădure comunală (2.400 de hectare), dată în administrare Ocolului Silvic Valea Haţe­gului, din Densuş. Am asigurat necesarul de lemn de foc la instituţile publice de pe raza comunei. Oamenii au şi ei fond fo­res­tier în proprietate, aşa că ne descurcăm cu toţii pe timpul iernii. Preţul la care a fost dat lemnul de foc către populaţie a fost unul foarte bun, nedepăşind 200 de lei pe metru cub. Până la ora actuală au fost rezolvate peste 90 la sută din solicitările primite în acest sens, lemnul fiind depozitat la Ciula Mare. S-a atribuit atât cât a fost nevoie, dar nu s-au depăşit zece metri cubi. Ne dorim să introducem reţea de gaz metan, deoa­rece multă lume preferă să aibă o astfel de alternativă. Suntem în faza de studiu de fe­za­bilitate şi lucrăm în continuare pentru a putea depune documentaţia. Vrem să ne aso­ciem cu localităţi din zona Haţeg ca să ajungem la minimum 3.000 de focuri, aşa cum prevede una dintre cerinţele de bază pentru a fi consideraţi eligibili. Noi, de unii singuri, e imposibil să atingem un astfel de număr, deoarece nici populaţia nu numără atât”, a afirmat primarul Liviu Simedroni (foto).
Acesta a mai spus că alte pregătiri de iarnă aflate pe lista de priorităţi, ţin de achi­ziţionarea materialului antiderapant (nisip şi sare) şi contractarea unei firme de desză­pezire. Primăria are la dispoziţie un buldo­ex­cavator şi un tractor cu lamă pentru ur­gen­ţele care pot apărea, însă utilajele res­pec­tive nu sunt suficiente pentru o comună din a cărei componenţă fac parte sate poz­i­ţio­nate dispersat şi unele chiar la altitudine.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vremuri noi la Balşa

Magdalena Şerban După şase mandate consecutive pe care le-a ca primar Simion Meteşan, comuni­tatea din Balşa s-a orientat către un...

Bază sportivă nouă la Petroșani

Vineri a fost semnat contractul pentru noua baza sportivă de la Jiul Petroșani. O investiție care se ridică la peste...

Popice. Sportivii de la Siderurgica se mențin în topul național

După  desfășurarea întrecerilor din etapa a II-a a tradiționalei competiții Cupa României  pentru tineret U 23, sportiva Noemi Budoi (foto), legitimată la...

Închide