Pregătiri pentru Europene, pe podium la „Cupa Mondială”

11 x 1 laura jurcaCiprian Marinuţ

Echipa de gimnastică artistică a României, din care fac parte trei sportive de la CNS „Cetate” Deva, se află pe ultima sută de metri a pregătirilor în vederea participării la Campionatele Europene din Franţa. Pe de altă parte, sportivii români, între care şi doi provenind de la cluburi din judeţul Hunedoara, au reuşit două clasări pe podium la Cupa Mondială de gimnastică aerobică de la Tokyo, „Tokyo Suzuki World Cup“,

Antrenamente şi iar antrenamente
Pentru Andreea Munteanu, Laura Jurca (foto) şi Andreea Iridon, de la CNS „Cetate” Deva, au mai rămas doar 10 zile până la startul Campionatului European din Franţa, primul examen major al anului pentru gimnastele tricolore. Cele trei gimnaste ale clubului de la poalele cetăţii vor reprezenta România alături de Diana Bulimar (Dinamo Bucureşti). Munteanu este la a doua ediţie a competiţiei continentale ca senioară, în vreme ce Jurca şi Iridon vor debuta la acest nivel la concursul de la Montpelier. Toate gimnastele tricolore vor fi pe cont propriu la Europene, întrucât competiţia are programate numai întreceri individuale şi finale pe aparate. Din acest motiv, în cantonamentul Lotului Naţional de la Izvorani, fiecare antrenament contează, iar exigenţa antrenorilor creşte de la o zi la alta. Echipa României va fi coordonată pe parcursul competiţiei de antrenorii Lucian Sandu, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan. Campionatele Europene de Gimnastică vor fi transmise de Televiziunea naţională pe canalul TVR1.

Medalii cu „sânge” hunedorean
Sportivii tricolori au reuşit două clasări pe podium la Cupa Mondială de gimnastică aerobică din Japonia, „Tokyo Suzuki World Cup”, competiţie aflată la cea de a 26-a ediţie. Dacian Barna (ex-CSS Petroşani), Gabriel Bocşer (ex-CNS Cetate Deva), Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan şi Lavinia Panaete s-au situat pe locul secund la grup, cu 20,638 puncte, la mică distanţă de câştigători, sud-coreenii, 20,700 p, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat echipa Rusiei (20,550 p.), potrivit site-ului Federaţiei Române de Gimnastică. În proba de perechi, Dacian Barna şi Lavinia Panaete au ocupat ultima treaptă a podiumului, cu 20,600 puncte, primul loc fiind împărţit de spaniolii Vicente Lli Lloris/Sara Moreno şi de ungurii Daniel Bali/Dora Hegyi, cu 20,750 puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare