Actualitate

Obiecte dacice, în premieră, la muzeul din Brad

Cristina Ghenea

Pentru prima dată, Muzeul de Istorie Locală şi Etnografie din Brad găzduieşte o expoziţie de piese dacice. Este vorba despre „Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac. Ceramică”, expoziţie care a fost mutată la Brad, de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva.
 Muzeul din Brad, care deţine numeroase exponate din zona moţilor, în special costume tradiţionale, a fost afectat în mare măsură de inundaţii, în anul 2000. Nu a fost închis, însă aproape că rămăsese fără vizitatori, din cauza stării deplorabile în care ajunsese. Anul trecut, însă, Liliana Ţolaş (foto), managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane – de care aparţine şi muzeul din Brad, ca secţie a MCDR – a hotărât să restaureze edificiul. Astfel, timp de şapte luni, muzeul a trecut prin reparaţii capitale, reparaţii care au fost finanţate exclusiv din bugetul MCDR. Acum, are spaţii de expoziţie noi, iar lucrările de modernizare au cuprins întregul muzeu, de la uşi şi geamuri, până la faţada exterioară a clădirii şi curtea interioară.
Luna aceasta, pentru că lucrările de restaurare au fost finalizate, la muzeul din Brad a fost mutată expoziţia pieselor dacice din ceramică. „Ne dorim ca muzeul din Brad să fie introdus în circuitul cultural al judeţului Hunedoara. De aceea, am ţinut neapărat ca acest muzeu să fie renovat şi să găzduiască, până la sfârşitul acestui an, expoziţia cu obiecte dacice din ceramică”, a declarat Liliana Ţolaş, managerul MCDR Deva.

One thought on “Obiecte dacice, în premieră, la muzeul din Brad

  • Un lucru foarte bun pentru zona si vizitatori.In sfarsit se restaureaza si acest muzeu datorita initiativei d-nei Liliana Tolas.Asta inseamna implicare si bunavointa din partea conducerii muzeului.Felicitari !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura