Japonia va decide dacă vor fi spectatori la Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor lua o decizie până la finalul lunii martie privind accesul spectatorilor străini la întrecerile olimpice, a precizat pre­şe­dintele Comitetul japonez de organizare a Olim­piadei , Seiko Hashimoto (foto), cu pri­lejul unei conferinţe de presă.
„Din cauza că situaţia privind C0vid-19 se schimbă din moment în moment, cred că este esenţial să luăm o decizie cu cea mai mare promptitudine posibilă”, a pre­cizat Hashimoto la finele unei reuniuni online cu organizatorii, autorităţile japo­neze, Comi­te­tul Internaţional Olimpic şi Comitetul Inter­naţional Paralimpic. Decizia privind accesul spectatorilor străini pe arenele olimpice se va lua ”în funcţie de opiniile experţilor sa­nitari şi de situaţia infectării cu Covid-19, atât în Japonia, cât şi în alte ţări”, a precizat Seiko Hashimoto. În ce priveşte prezenţa spectatorilor în tri­bune, Hashimoto a pre­cizat că încă nu s-a luat în calcul opţiunea desfăşurării com­pe­ti­ţiilor cu porţile închise: ”Tokyo 2020 va fi pri­mul eveniment global care se va des­fă­şura în timpul pandemiei şi credem că tre­buie să ser­vească drept mostră de triumf contra virusului”.
Thomas Bach, preşedintele CIO, a afirmat la rândul lui că forul olimpic internaţional ”va face tot posibilul pentru a garanta se­cu­ritatea tuturor participanţilor, dar şi pentru japonezi” şi din acest motiv este ”alături de co­mitetul de organizare fără nicio rezervă”. Bach a adăugat că CIO va face ”toate efor­turile alături de comitetele olimpice na­ţio­nale să vaccineze toţi sportivii care merg la Tokyo pe cât va fi posibil”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare