Jandarmul anului 2009

7 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Consideră că a fi jandarm înseamnă să fie în slujba semenilor 24 de ore din 24, atât timp cât îmbracă uniforma, dar şi în afara orelor de program. În acest fel gândeşte sergentul major Liublian Petrovschi (foto), desemnat jandarmul anului 2009.

„Sunt un familist convins”

Cu ocazia Zilei Naţionale a Jandarmilor, sergentul major Liublian Petrovschi, angajat al Detaşamentului de Jandarmi din Petroşani, a primit de la inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, generalul de brigadă Viorel Sălan, placheta şi diploma onorifică prin care este atestat drept jandarmul anului 2009. Liublian Petrovschi lucrează în Jandarmerie din anul 2003, iar în prezent, execută misiuni de ordine publică în localităţile din Valea Jiului. Spune că meseria de jandarm i se potriveşte de minune şi face totul din pasiune şi nu numai din prisma faptului că este remunerat. Jandarmul de 29 de ani este căsătorit de cinci ani şi are un băieţel de patru anişori, care ”reprezintă totul pentru el”. „Familia este pe primul plan în viaţa mea, sunt un familist convins. Consider că sunt un om drept, cinstit şi corect în tot ceea ce fac, un om care are simţul răspunderii foarte dezvoltat. Consider că dreptatea este pe primul plan, atât profesional, cât şi personal”, spune sergentul major Liublian Petrovschi.

Cu ochii pe infractori

„Pe cei care au de gând să încerce să încalce legea îi sfătuiesc să pună în balanţă răul şi binele şi să vadă că îşi pot pierde libertatea pentru o clipă de inconştienţă, dar, dacă totuşi, răul învinge în mintea lor, niciodată să nu fie siguri că nu îi observă cineva. Oricând, o privire vigilentă îi poate observa! Pentru a fi un bun profesionist, trebuie să dai atenţie oricărui amănunt ce poate dezvălui comiterea unei fapte ilegale”, mai spune sergentul major Liublian Petrovschi. În afară de familie şi serviciu, singurele lucruri care îl fac să se simtă bine sunt pasiunile sale, şi anume, culturismul, înotul, muzica şi automobilismul, pe care le practică ori de câte ori are ocazia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Comisar Ioan Poenar, şeful Poliţiei oraşului Geoagiu

Bulina albă

Emil Părău, om de afaceri din Lupeni

Medicii de familie nu mai prescriu reţete compensate

Medicii de familie nu mai eliberează, începând de ieri, reţete compensate sau gratuite, concedii medicale sau bilete de trimitere. Totul...

Închide