Iniţiativă originală la Certeju de Sus . Primarul Petru Cîmpian elibereazã şi „certificate de divorţ”, în „Sãptãmâna iubirii”

07-Andrei-Petru-CampianNatalia Bumbac

Locuitorii comunei Certeju de Sus vor avea posibilitatea timp de o săptămână să-şi exprime sentimentele pentru partenerul de viaţă în faţa autorităţilor locale, indiferent de natura lor. La iniţiativa primarului Petru Cîmpian (foto), perioada dintre 15 şi 22 februarie a fost declarată „Săptămâna iubirii”, fiind situată între cele două sărbători care aniversează sentimentele de dragoste dintr-un cuplu, varianta occidentală denumită „Valentine’s day” şi cea autohtonă de „Dragobete”. Aşadar, în „Săptămâna iubirii”, locuitorii comunei Certeju de Sus vor putea să ceară la primărie un certificat de căsătorie sau unul de divorţ, în funcţie de etapa relaţiei, care va fi valabil o zi.

Sunt valabile doar o zi
Dacă la unele primării, eliberarea certificatelor de căsătorie de „Ziua îndrăgostiţilor” a devenit o tradiţie care pe undeva s-a banalizat, eliberarea unui certificat de divorţ este cu totul ieşită din comun. Iniţiativa originală aparţine primarului Petru Cîmpian, care nu s-a gândit doar la cei cu călcâiele aprinse şi cu fluturi în stomac, ci şi la cei care au gustat deja din viaţa de familie.
„Am decis să eliberăm certificate de căsătorie pentru tinerii îndrăgostiţi, care sunt valabile o zi şi care sperăm să fie pasul premergător la încheierea unei căsătorii adevărate. Dacă tinerii care vor primi certificatul în „Săptămâna iubirii” vor face pasul decisiv timp de un an de zile, atunci vor fi premiaţi din partea primăriei cu 100 de lei. Ideea de a elibera certificate de divorţ a venit de la oamenii din comună care mi-au spus că sunt deja căsătoriţi şi nu pot solicita un alt certificat. Atunci le-am propus să solicite certificate de divorţ, ca un gest simbolic care să ducă la reîmprospătarea sentimentelor din cuplu. Ca şi în primul caz, certificatele de divorţ sunt valabile o zi şi sunt mai mult o formă de glumă, pe care sperăm să nu o ia nimeni în serios”, a explicat primarul Petru Cîmpian.
„Săptămâna iubirii” a fost inaugurată ieri printr-un spectacol care s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Certeju de Sus. La eveniment au fost invitaţi mai mulţi artişti, printre care Mariana Anghel, Adriana Anghel, Cristian Fodor, Denisa Mureşan şi Bogdan Toma, toţi având în trecut o oarecare legătură cu localitatea. De asemenea, a fost invitată pentru a susţine un moment artistic Roxana Purtător, una dintre cele trei surori (triplete) cu probleme locomotorii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare