Gura lumii

Gura lumii, 27.09.2016

gura-lumiiSpun gurile rele şi cu pretenţii culinare că un local din urbea cu castel care se vrea cu ştaif este poleit doar la suprafaţă. Luxul cu care ţi se prezintă restaurantul respectiv la înfăţişare nu se regăseşte şi în farfurie, spun cârcotaşii. Din poveştile celor păţiţi, care au trecut pragul restaurantului, convinşi fiind că vor gusta din bucate alese, s-au pomenit, spre dezamăgirea lor, cu nişte preparate în farfurii, pe care n-au putut să le înghită. Pe jumătate prăjită, carnea li se oprea în gât, iar ciupercile înotau în sosul fără nici un gust, aşa că au plecat de acolo flămânzi, dar cu portofelul uşurat, date fiind preţurile piperate. Totuşi, din toată această experienţă, mâncăcioşii s-au ales cu o lecţie importantă, că în viaţă nu e bine să te ghidezi după aparenţe şi că e bine să vezi dincolo de ambalajul frumos colorat.

Nu e o noutate că prin instituţiile statului unii angajaţi nu sunt foarte bine informaţi şi, adeseori merg la locul de muncă, precum surda la horă. Aşa se face că la un ghişeu unde autorităţile cer anumite acte, ca să îţi elibereze altele în schimb, un angajat habar nu avea că o lege pe care trebuia să o cunoască în amănunt se schimbase de câteva luni bune. Prin urmare, aplica criteriile vechii legi, chiar dacă erau în defavoarea cetăţenilor. Noroc cu şeful lui, care era pus la punct cu noutăţile legislative şi le-a sărit în ajutorul oamenilor de după ghişeu, veniţi pentru un document. Altfel, funcţionarul habarnist i-ar fi pus pe drumuri degeaba, dându-le indicaţii din legea care nu mai era în vigoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura