Actualitate

Greșeli pe care orice hunedorean trebuie să le evite atunci când își cumpără un apartament

Se spune că drumul către casă este un drum plin de speranță. Ce poate fi mai plăcut, mai îndestulător din punct de vedere personal decât atunci când reușești să-ți cumperi apartamentul mult visat? Mai ales, dacă îl umpli cu familia și prietenii dragi, o locuință devine mai mult decât o casă, devine „acasă”. De altfel, „acasă” reprezintă un echivalent de ordin spiritual cu care mulți hunedoreni se pot identifica.

Cu toate astea, dacă te-ai hotărât să-ți cumperi o locuință trebuie să cunoști anumite detalii, de culise pentru că altfel, experiența s-a putea să nu fie una tocmai plăcută. De aceea, în articolul de azi dorim să-ți dezvăluim câteva greșeli pe care să le eviți atunci când îți cumperi un apartament.

Așadar:

  1. Nu te informezi corect în ceea ce privește siguranța zonei în care vrei să locuiești

Zonele urbane acoperă suprafețe destul de mari, de aceea trebuie să fii conștient că între caracteristicile unei zone sau cartier pot să apară diferențe. Primul lucru la care trebuie să te gândești înainte de a bate palma cu proprietarul este să te asiguri că zona în care vei locui este sigură. Vizitează proprietatea de mai multe ori, atât în timpul zilei, cât și seara ca să iei corect pulsul locului.

De altfel, instalarea unui sistem de supraveghere este o necesitate, așa că urmărește unde poți monta camere de supraveghere IP pentru exterior (foarte potrivite pentru cei care locuiesc într-un apartament) pentru a acoperi o suprafață cât mai largă de observare.

De asemenea, vorbește cu vecinii și pune-le întrebări dacă au apărut situații suspecte sau conflictuale în zonă. În același timp, disponibilitatea și amabilitatea lor o poți măsura prin astfel de interacțiuni. Nu uita: oamenii gospodari sfințesc locul.

  1. Nu hotărăști tu finisajele

Caută un apartament care se află în faza de construcție. De ce? Pentru că multe persoane nu își oferă posibilitatea de a opta pentru propriile finisaje. Amenajarea spațiului în care stai este importantă deoarece, vei putea să-ți pui amprenta în mod direct.

Dezvoltatorii au tendința de a uniformiza amenajările. Motivele sunt simple: eficientizarea timpurilor și reducerea costurilor. Pentru ei, reprezintă o favoare, dar pentru tine o oarecare, defavoare. De aceea, caută o locuință care se construiește în fața ochilor tăi și pe care să o urmărești direct, pas cu pas. În acest mod, îți alegi tu materialele și stilul de amenajare.

  1. Buget nerealist

Un astfel de proiect nu se plătește singur sau nu cu bani puțini. Din păcate, mulți oameni estimează cheltuielile pentru amenajare și mobilarea apartamentului într-un mod total nerealist. Specialiștii consideră că proiectele de finisaj au pierderi considerabile și la care proprietarul trebuie să se aștepte. De asemenea, ține cont că unele produse trebuie cumpărate cu materiale complementare. Piesele de mobilier pot fi scumpe, iar un buget realist trebuie luat în vedere. De exemplu: dacă vrei să îți faci mobila pe comandă, într-un stil anume care necesită proceduri executate exclusiv manual, prețul final îți va depăși așteptările false.

  1. Alegi greșit orientarea apartamentului

Lumina este un alt factor de care să ții cont, dar pe care nu-l iau mulți în considerare, din superficialitate, din cauze financiare sau pur și simplu din necunoaștere. Locuințele orientate spre nord sunt mai răcoroase, dar întunecoase pentru că lumina nu bate direct. Dacă mai sunt și alte clădiri în jur care fac umbră, nu prea vei avea parte de lumină, ceea ce nu este foarte sănătos pentru organism.

Caută un apartament orientat spre vest (lumina soarelui se află la apogeu după-amiaza) sau est, dacă dorești să ai parte de lumina benefică a soarelui. Aceasta bate în ferestre dimineața, doar că și aici apare dezavantajul căldurii sufocante pe timp de vară pe tot parcursul zilei.

În concluzie, fă-ți temele bine înainte de a face achiziția finală și ai răbdare. Cu siguranță vei face alegerea potrivită ție!

 

Sursă foto: Pexels.com

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura