Politica si administratie

Festivalul „Cuvânt de înţelepciune“ la Lupeni

05-palatMagdalena Şerban

La puţin timp după spectacolul organizat cu ocazia  Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, 1 octombrie, eveniment ce a adus bucurie în peste 1.400 de suflete, mâine, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Bărbăteni din localitate, vor aduce pe scena Palatului Cultural Minerul, festivalul internaţional de poveşti „Cuvânt de înţelepciune“.

Trei străini şi un român îi vor învăţa pe ascultători să ofere educaţie copiilor, cu ajutorul poveştilor spuse cu tâlc, unele fiind chiar amuzante. Acest concept are la bază principiul că în jocul cu copiii, adulţii pot să se folosească de firul epic, în vederea oferirii unui act de învăţare plăcut şi cu rezultate pozitive.
“Mă voi ţine de promisiunea făcută şi voi aduce pe scena Palatului Cultural Minerul spectacole importante, pentru toate gusturile şi toate vârstele, astfel încât Lupeniul să devină în scurt timp, capitala culturală a judeţului. Acest eveniment vine să completeze seria spectacolelor de mare valoare  care au avut loc deja pe scena Palatului şi cu ajutorul bisericii. Prin cuvinte de înţelepciune, ne dorim să venim în sprijinul părinţilor, în educarea copiilor, pentru ca aceştia din urmă să înveţe care sunt adevăratele valori morale”, a precizat Cristian Resmeriţă, edilul-şef din Lupeni.
De adăugat că festivalul a debutat la finele lunii septembrie, la Arad,  şi se va  desfăşura pe parcursul a două zile la Lupeni. Ca un prim pas, povestitorii se vor deplasa în şcoli, acolo unde se vor adresa copiilor în mod direct, iar mâine seară vor ajunge la sala Palatului Cultural Minerul. Următoarele locaţii de desfăşurare a acestei acţiuni sunt Cluj şi Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura