Deputatul PSD Natalia Intotero: Şcolile puteau funcţiona normal dacă guvernul făcea ce trebuia

8 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Deputata social-democrată Natalia Intotero a criticat vineri intenţia auto­ri­tăţilor de a închide pieţele în contextul mă­surilor de prevenire a transmiterii noului virus, ea atrăgând atenţia că producătorii agricoli români se află într-o situaţie dificilă deoarece nu ar fi fost ajutaţi de guvern pe parcursul acestui an.
„Nu înţelegem de ce aceste pieţe sunt mai periculoase decât un supermarket. Nu înţeleg acest lucru nici producătorii noştri români, care anul acesta s-au confruntat cu foarte multe probleme şi nu au simţit o implicare şi o susţinere din partea gu­ver­nului”, a declarat, în conferinţă de presă, Natalia Intotero.
În calitatea sa de fost cadru didactic, Natalia Intotero a atras atenţia asupra situaţiei din învăţământ, menţionând că intro­ducerea cursurilor online în toate şco­lile îi va afecta în special pe elevii care vor trebui să susţină evaluarea naţională sau bacalaureatul. „Sunt zone unde nu există semnal, nu este Internet, tabletele pro­mise sunt încă aşteptate. Unii nu au sufi­ci­ent spaţiu acasă, pentru ca fiecare elev să facă şcoală online într-o cameră. Unii sunt prea mici, ne spun părinţii, ca să ştie să lucreze cu tabletele. Era important ca gu­ver­nanţii să asculte sfaturile specialiş­ti­lor”, a spus deputatul PSD Natalia Intotero.
În opinia sa, dacă s-ar fi efectuat o tes­tare masivă a populaţiei, de la începutul pandemiei, s-ar fi putut evita închiderea şcolilor. “Dacă s-ar fi testat masiv, de la în­ce­putul pandemiei, aşa cum a recomandat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi ţinând cont de celelalte modele ale ţărilor din Uniunea Europeană, cred că sistemul edu­caţional ar fi putut dă funcţioneze, să fie găsite alte soluţii”, a arătat Intotero.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adolescent bătut şi jefuit pe stradă

Un adolescent de 15 ani a fost bătut şi apoi buzunărit pe stradă. Tâlharul i-a luat telefonul mobil, dar nu...

Tânăr din Petroşani, care a tâlhărit o fată, depistat de jandarmi

Jandarmii hunedoreni aflaţi în misiune pe raza municipiului Petroşani, în noaptea de 05/06 noiembrie 2020, în jurul orelor 23.40, în...

Condamnată pentru că şi-a ucis fetiţa nou născută

O femeie din Simeria a fost condamnată de magistraţi la 1 an şi 3 luni de închisoare pentru că şi-a...

Închide