De peste un deceniu şi jumătate în sprijinul valorilor devene. Clubul Rotary Deva la ceas aniversar
Clubul Rotary Deva, organizaţie non-guvernamentală care are drept scop susţinerea şi încurajarea tinerilor valoroşi şi talentaţi, a aniversat la sfârşitul săptămânii trecute 16 ani de la înfiinţare. Ocazie cu care membrii clubului au organizat un eveniment la Teatrul de Artă din Deva, care le-a avut în prim-plan pe gimnastele lotului naţional de junioare, unul dintre simbolurile municipiului de la poalele Cetăţii, manifestarea purtând marca „La Deva înfloresc campioanele”. Printre invitaţi s-au numărat reprezantanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi membri ai clubului superiori ierarhic şi oameni de afaceri din judeţ.
„Este de datoria noastră să le fim alături”
Evenimentul organizat la ceas aniversar de Clubul Rotary Deva a avut drept obiectiv sensibilizarea comunităţii devene în susţinerea valorilor, în mod special a gimnastelor care au dus faima României peste tot în lume. Rotarienii au un parteneriat permanent cu Fundaţia „For Gym”, a lui Nicolae Forminte, antrenorul gimnastelor de la lotul naţional de junioare, constând în sprijin financiar, bani donaţi de către membrii clubului. Pentru a recompensa sprijinul venit prin intermediul Clubului Rotary Deva, dar şi a instituţiilor publice locale şi judeţene, a oamenilor de afaceri din judeţ, prezenţi la evenimentul de la teatrul devean, la rândul său, antrenorul micilor campioane, Nicolae Forminte, le-a înmânat câte un trofeu cu titlul: „Susţinătorul gimnasticii româneşti”. Printre cei care au primit trofeul se numără Gabriela Mărginean, preşedintele Clubului Rotary Deva, Vetuţa Stănescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, profesoara Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului, Adrian Liga, directorul Clubului Naţional Sportiv (CNS) Cetate Deva, dar şi reprezentanţii Antena 1 Deva, Boromir, Comsim, Farmaceutica Remedia, Dedeman România. Cu trofeul „Susţinătorul gimnasticii româneşti” a fost recompensat şi primarul Devei, Petru Mărginean, cunoscut pentru iniţiativele sale de a susţine activităţile sportive din municipiu. „Din nefericire, toate guvernele postdecembriste care s-au perindat au făcut prea puţin pentru sport şi cultură, dar şi reprezentanţii administraţiior publice locale nu au făcut suficiente lucruri pentru susţinerea valorilor. Este de datoria noastră să le fim alături acestor tineri care dovedesc prin talentul şi dăruirea lor”, a afirmat Petru Mărginean, la primirea distincţiei din partea antrenorului Nicolae Forminte.
Talentaţi şi în sport, şi în arte
După momentul festiv al evenimentului „La Deva înfloresc campioanele”, a urmat un program artistic susţinut de către elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva şi ei posesorii mai multor premii obţinute la concursurile de profil. Momentul care a emoţionat cel mai mult publicul a aparţinut gimnastelor de la lotul de junioare, dar şi grupei de Gimnastică Aerobică de la CNS Cetate Deva. Sportivii au demonstrat că în afară de exerciţiile de gimnastică cu care se prezintă în faţa juriilor naţionale şi internaţionale, stăpânesc aproape perfect dansurile moderne, îmbinate cu elemente de gimnastică.
Proiectul se traduce … bani pentru Forminte…acest guru atoatestiutor…maine poimaine il vom vedea la DNA sa dea cu subsemnatul pentru ce a facut cu banii fetelor! Forminte un om cu un caracte infect dar desigur e an lectoral si trebuie sa-i cantam in struna. Bellu si Bitang nu s-au implicat politic niciodata cat au stat la lot, acest paduche infatuat de constanta a fost in sala la lansarea candidatului PNL. Rusine ahtiatule dupa bani!
Rotary = Grupa pregatitoare in masonerie.
Rotary = Grupa pregatitoare in masonerie.
Rotary = Grupa pregatitoare in masonerie.
Succes la examenul de promovare in grupele superioare.
Si, daca se poate, puneti va rugam o vorba buna, stiti voi unde, poate reparam mai iute autostrada, ca mereti si dvs. mai elegant la „examene”.
Şi dacă este antecamera masoneriei care-i problema? Masoneria a avut un rol determinant la formarea, în anul 1859, a statului modern România iar în anul 1918 un un rol semnificativ în concretizarea Marii Uniri. Deci, ce reprosezi masoneriei ? Eu îi reproşez că l-a primit în rândurile sale, de exemplu, pe Mircea Moloţ şi, poate, pe alţii.