De ce au fost maziliţi directori de şcoli din Valea Jiului?

Sorina Popa

Mai mulţi directori de şcoli din Valea Jiului au fost schimbaţi recent din funcţie, fără să existe vreun motiv pentru acest lucru, spune Rodica Dimulescu (foto), cea care a deţinut până în 13 iulie 2020 funcţia de director al Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani. Din păcate, politicul se impune şi în învăţământ, ceea ce nu este normal. Dar să vedem de ce au fost traşi pe dreapta directorii respectivi?

„A lovit mişeleşte în colegi”
Rodica Dimulescu a fost numită în august 2019 în funcţia respectivă, pentru o perioadă de un an. Dar, deşi mai avea o lună şi jumătate de mandat, a fost schimbată din funcţie în 13 iulie. „În ziua aceea, am fost sunată că voi fi schimbată din funcţie. Am întrebat motivul, dar mi s-a spus că nu e nici un motiv. Decizia a semnat-o inspectorul şcolar general. Nu am fost sancţionată, mi-am îndeplinit sarcinile de serviciu foarte bine, am avut o promovabilitate la Bacalaureat de 87 la sută. Eu, când intru în şcoală las haina politică afară. Nu e normal ce s-a întâmplat, iar inspectorul şcolar general să lovească mişeleşte în colegi. Nu am nimic personal cu acesta, dar cred că se putea găsi un alt cadru didactic care să ocupe această funcţie, nu unul care este în prag de pensionare”, a declarat Rodica Dimulescu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Rodica Dimulescu susţine că nu a fost singura mazilită. „Un alt coleg, Cosmin Kiss, care a fost director adjunct al Şcolii Gimnaziale «I.G. Duca» din Petroşani, la fel, a fost schimbat din funcţie. El este tot în PSD, ca şi mine. Apoi, Cristina Izsak, fostă directoare adjunctă la Liceul Tehnologic «Retezat» Uricani, de la ALDE, a fost şi ea schimbată din funcţie. Toţi trei am fost înlocuiţi în aceeaşi zi, în 13 iulie. Cum e cu schimbările pe criterii politice? Dacă inspectorul şcolar general e de la PNL, atunci directorii trebuie să fie neapărat tot de la PNL?”, întreabă Rodica Dimulescu.

„Nu a dat pe la şcoală de două luni”
Contactat, inspectorul şcolar general, Ilie Pârvan, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu e vorba de schimbări pe criterii politice. „Sunt chestiuni de management, nu de politică. În cazul Cristina Izsak, motivul schimbării din funcţie a fost că aceasta nu a mai dat pe la şcoală de vreo două luni. Am întrebat colegii şi am aflat că ea vine pe acolo ca un musafir. În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Kiss, părinţii au reclamat faptul că la şcoala respectivă nu s-au ţinut cursurile online. Deci, management defectuos. Rodica Dimulescu nu a organizat la Colegiul pe care l-a condus examenul de bacalaureat. I-a trimis pe absolvenţi la o altă unitate, nu e normal aşa ceva. În plus, aici nu este o contabilă de doi ani. Cum poate să funcţioneze o unitate de învăţământ fără contabil? Ea vorbeşte, dar când a fost adusă de la Orăştie la Petroşani nu a fost politic?”, a arătat Ilie Pârvan, inspectorul şcolar general.

2 comentarii la „De ce au fost maziliţi directori de şcoli din Valea Jiului?

  • 16 iulie 2020 la 21:47
    Permalink

    Mare prostovan si patvan asta ! Isi arata si liberalii adevarata fata!

  • 16 iulie 2020 la 21:50
    Permalink

    Ceea ce spune domnișoara Dimulescu despre politică/școală e abureală. Detașarea la Petroșani a fost una politică chiar dacă, poate, acum a fost schimbată politic. Părerea mea este că domnișoara Dimulescu trebuia să primească destituirea cu demnitate, așa cum a primit și numirea la vremea respectivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 17.07.2020

Cârcotaşii de serviciu au aflat şi povestesc prin târg că un personaj de pe la noi, cu funcţie de conducere,

Lelese: Extrase CF gratuite şi asfalt la înălţime

Lelese, alături de Ghelari şi Cerbăl sunt comunele hunedorene cărora statul român le-a asigurat programul de cadastrare gratuită. Acum, oamenii...

Hunedorenii afectaţi de inundaţii primesc despăgubirile

Sumele ce revin celor care au suferit pierderi din cauza inundaţiilor sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în...

Închide