Comunicat de presă al societăţii Brai-Cata SRL

17 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

SUPERCOM S.A îngrădeşte ilegal accesul societăţii BRAI-CATA SRL la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara, acţiune ce pune în pericol sănătatea cetăţenilor din judeţul Hunedoara şi buna desfăşurare a serviciului de salubritate din zona unde firma BRAI-CATA SRL colectează deşeurile.
Menţionăm că acţiunea SC SUPERCOM SA, în vederea neasigurării continuităţii serviciului de salubrizare, ar putea avea consecinţe nedorite asupra fluxului deşeurilor din judeţul Hunedoara şi indirect, având un impact negativ asupra mediului înconjurător.
Accesul la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara, operat de SC SUPERCOM SA, trebuie să fie asigurat necondiţionat, în regim de continuitate, pentru a respecta cerinţele legislaţiei în domeniul activităţilor specifice serviciului de salubrizare, conform Legii 101/2006, care printre principiile enumerate în art. 3, litera 3, statuează cu privire la asigurarea calităţii şi continuităţii serviciului, cerinţe pe care SUPERCOM S.A şi le-a asumat şi prin contractul încheiat cu CJ Hunedoara şi pe care acum le încalcă flagrant.
Menţionăm că la notificarea BRAI-CATA SRL din 10 octombrie 2019, precum şi la adresele referitoare la aplicarea legislaţiei în vigoare, în special OUG 74/2018, precum şi la conflictul cu operatorul CMID Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, ADI DEŞEURI HUNEDOARA, Garda Naţională de Mediu Comisariatul Hunedoara, ANRSC nu au avut răspunsuri care să asigure derularea conformă a Sistemului de Management al Deşeurilor Hunedoara.
O reziliere prin stoparea incisivă a accesului la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara operat de către SUPERCOM SA, care să ducă la blocarea fluxului de deşeuri în judeţul Hunedoara nu este permisă, având în vedere că SUPERCOM S.A. nu se află în poziţia de a putea dicta modul de gestionare a întregului flux al deşeurilor municipale în cadrul SMID Judeţul Hunedoara, iar Consiliul Judeţean Hunedoara nu poate să permită declanşarea unei acţiuni cu efecte negative asupra mediului înconjurător.
O astfel de acţiune afectează colectarea deşeurilor municipale în trei zone ale judeţului Hunedoara în care se află 61 UAT-uri şi o populaţie de 330.279 de locuitori.
SUPERCOM a recunoscut că a facturat eronat
În data de 15 octombrie 2019, la sediul SUPERCOM SA din Bucureşti a avut loc o întâlnire între reprezentanţii SUPERCOM SA şi BRAI-CATA SRL cu privire la situaţia contractuală dintre cele două societăţi. Reprezentanţii BRAI-CATA SRL au prezentat o propunere de achitare a soldului restant către SUPERCOM SA. Această propunere a fost refuzată categoric de către SUPERCOM S.A, ca şi în precedentele negocieri din august şi septembrie 2019. Menţionăm că în prezent există poprire în curs, prin care SUPERCOM SA deja îşi recuperează suma restantă prin executarea silită a conturilor societăţii noastre.
În privinţa clarificării modului de facturare eronat, au avut loc întâlniri şi corespondenţe în urma cărora SUPERCOM SA a recunoscut că a facturat eronat, dar până în prezent nu s-au clarificat în totalitate aceste aspecte, reprezentanţii SUPERCOM S.A. solicitând un nou termen pentru clarificarea subiectului. Menţionăm că toate cele prezentate mai sus au fost semnalate spre mediere către Consiliul Judeţean Hunedoara şi ADI GEST HD, dar nu am primit nici un răspuns.
În data 10 octombrie 2019 BRAI-CATA SRL a comunicat CJ Hunedoara, Gărzii de Mediu Comisariatul Judeţul Hunedoara, ADI GEST Hunedoara şi A.N.R.S.C., punctul de vedere al BRAI CATA SRL privind notificarea de reziliere a celor trei contracte pentru sortarea, tratarea şi depozitarea deşeurilor în Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara, din care menţionăm că „suspendarea serviciului de salubrizare nu mai este permisă de lege începând cu data de 3 iulie 2019, când a intrat în vigoare OUG nr. 53/2019. Precizăm că BRAI-CATA SRL a făcut toate demersurile privind soluţionarea conflictului dintre SC BRAI-CATA SRL şi SC SUPERCOM SA, dar acestea au fost refuzate de către SUPERCOM SA. Menţionăm că SC BRAI-CATA SRL are toată deschiderea prin care îşi asumă responsabilitatea pentru conflictul rezultat din aplicarea eronată a taxării de către SUPERCOM SA a serviciilor prestate în perioada 1 ianuarie 2019 – prezent.”
În prezent, SC BRAI-CATA SRL îşi derulează activitatea de colectare separată a deşeurilor din cele trei zone ale judeţului Hunedoara, conform contractelor în derulare şi autorizaţiilor de mediu, asigurând continuitatea serviciului de salubrizare.
Încă de la demararea activităţii – în special pe zona 3 Centru, în 28 decembrie 2018, BRAI-CATA S.R.L. a făcut eforturi financiare şi umane datorită solicitării autorităţilor de a reduce perioada de mobilizare de la 120 de zile la 30 de zile, a efectuat investiţii suplimentare pentru înlocuirea autospecialelor primite prin proiect de la UAT-uri, întrucât acestea erau într-o stare tehnică neconformă (în acest moment acestea nu sunt funcţionale, necesitând reparaţii peste valoarea lor de inventar). Cu toate problemele menţionate mai sus, în perioada ianuarie 2019 – aprilie 2019 BRAI-CATA SRL a plătit integral serviciile prestaţiilor de la CMID HUNEDOARA, cu toate că facturile emise au fost calculate eronat, facturându-se suplimentar aproximativ 100.000 lei/lună, din cauza aplicării greşite a contribuţiei pentru economie circulare, contribuţie care se aplică numai pentru deşeurile destinate a fi eliminate prin depozitare rezultate din aplicarea indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contracte.
Solicităm autorităţilor publice locale să medieze şi să clarifice de urgenţă situaţia gestionării deşeurilor din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara, inclusiv administrarea CMID HUNEDOARA, în vederea unei gestionări corecte şi conforme a deşeurilor municipale din judeţul Hunedoara şi la un preţ corect aplicat, fără să stoarcă bani ilegali de la cetăţeni! Sperăm că instituţiile abilitate să verifice această situaţie!
Vă mulţumim şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru.
Echipa BRAI-CATA SRL. Din respect pentru resurse!

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. pongo spune:

    se mananca mafiotii intre ei !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.10.2019

Ovidiu Malea, locuitor din Valea Jiului Pentru că a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia la...

Fotbal, Liga a V-a. Programul etapei a 7-a

Duminică, 20 octombrie, sunt programate următoarele partide:

Fotbal, Liga a IV-a. Derbiul etapei la Geoagiu

Mâine, sâmbătă începând cu orele 11.30 sunt programate partide în cadrul etapei a 10-a din Liga a IV-a de fotbal...

Închide