Comunicat de presă al PSD Hunedoara. Premierul Ludovic Orban are un mesaj pentru oamenii pe care îi va concedia: „să-şi vadă de drum în viaţă”

17 noiembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au susţinut că nu vor mări salariul minim, aşa cum s-a stabilit în Consiliul Naţional Tripartit (CNT), motivând că doresc elaborarea unei formule de calcul. Între timp, Parlamentul României a votat Legea privind aprobarea coşului minim de consum lunar, care să fie calculat de către INS şi în temeiul căruia, Guvernul, prin HG, să stabilească anual salariul minim.

Numai că, preşedintele Klaus Iohannis nu a promulgat, săptămâna trecută, legea privind coşul minim de consum, ci a retrimis-o Parlamentului. În acest fel, Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Violeta Alexandru mint din nou românii şi fac tot posibilul să împingă un angajament ferm în privinţa salariului minim după turul 2 al alegerilor prezidenţiale, tocmai pentru că NU vor să îl mărească, ci să îl DESFIINŢEZE.
Lor nu le pasă de cei 1,3 milioane de români care muncesc pe salariul minim pe economie, ci doar de marile companii, pe care le protejează, dându-le din nou posibilitatea să îi plătească pe români doar cu câteva sute de lei, eventual, după bunul plac, căci asta înseamnă desfiinţarea salariului minim.
Mai mult, într-o emisiune televizată, Orban a explicat că va disponibiliza un număr masiv de oameni şi le-a recomandat cu cinism „să-şi vadă de drum în viaţă”.

Nici indexarea pensiilor militare cu inflaţia nu reprezintă o prioritate pentru PNL
Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis nu vor să indexeze pensiile militare cu inflaţia. Practic, nu vor să le dea pensionarilor militari nici măcar o creştere de 4% de la 1 ianuarie 2020. Iar acesta este doar primul pas. PNL nu vrea sa mai respecte nici Legea salarizării unitare.
Din păcate, toate pensiile românilor sunt în pericol, pentru că Guvernul liberal consideră că oamenii câştigă prea mult, anunţând, de altfel, că îşi doresc încurajarea marilor companii. Pentru PSD a fost însă întotdeauna important ca oamenii să o ducă mai bine, să aibă o viaţă mai bună, iar grija noastră a fost şi faţă de cei mai vulnerabili dintre ei.
Imediat după prezidenţiale vor cădea măştile şi va începe urgia! Guvernul lui Iohannis va lua de la cei mulţi şi săraci pentru a umple buzunarele bogaţilor. Câteva dintre măsuri au fost anunţate deja. Astfel, cresc contribuţiile la Pilonul 2 de pensii – câştigă administratorii privaţi, pierd oamenii, ori prin micşorarea contribuţiilor la Pilonul 1 şi implicit a pensiei de stat, ori prin plata unor contribuţii mai mari. Mai apoi, se elimină plafonul la tarifele la gaze şi energie electrică – pierd milioane de români, consumatorii casnici, câştigă corporaţiile. Se elimină şi prevederile care au înlocuit ROBOR cu noul indice de referinţă (IRCC) şi care a condus la dobânzi bancare mai mici – pierd românii care vor avea credite mai scumpe, câştigă băncile.
Biroul de presă PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. test spune:

    Din cimitir florile sunt frumoase, rosii!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.11.2019

Răzvan Fica, tânăr din Hunedoara Pentru că, împreună cu un alt tânăr, a intrat în casa unui cetăţean turc, l-a...

Bulina albă, 18.11.2019

Alexandru Dobocan, veteran de război din Petrila Pentru că eroismul său şi dragostea pentru ţară i-au adus apreciere, iar la...

Gura lumii, 18.11.2019

Relaţiile de cumetrie sunt profitabile şi împacă pe toată lumea. Spun gurile rele că şeful unui serviciu de o foarte...

Închide