Comunitate

Comuna Băiţa e pregătită pentru noul an şcolar

Magdalena Şerban

Certitudinea pe care o avem în momentul actual este că şcoala va începe pe data de 14 septembrie pentru elevii din învăţământul preuniversitar, însă nu se ştiu detaliile legate de modul de desfăşurare. Primarii au luat măsuri pentru orice fel de condiţii. În comuna Băiţa, de exemplu, şcolarii vor beneficia de burse de merit, dar şi burse sociale, acolo unde situaţia materială e una precară, fiind susţinute de către administraţia publică, din bugetul local.

„Clopoţelul va suna şi la noi. Cu unele noutăţi, şcoala generală din localitatea principală a fost inclusă într-un proiect de extindere, modernizare şi dotare, câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), aşa că învăţăceii se vor întoarce într-un mediu revigorat. Este singura unitate de învăţământ gimnazial la nivel de comună, la Hărţăgani funcţionând grădiniţă şi şcoală primară. Transportul e asigurat de trei microbuze şi rămâne la fel ca în anul precedent, iar celor de nivel liceal li se oferă decont pentru deplasările pe care le fac la Deva sau pe unde au ales să-şi continue cursurile. Deoarece nu se ştie cum evoluează situaţia din punct de vedere pandemic, ne-am pregătit pentru ce e mai puţin ideal, şi anume şcoala exclusiv online. Am oferit un număr de 30 de tablete electronice conectate la Internet elevilor care nu sunt atât de norocoşi încât să dispună de telefoane inteligente sau alte gadget-uri aduse de tehnica dezvoltată, iar pe lângă acestea au mai primit şi două laptop-uri, plus alte 40 de tablete, sub formă de donaţie. Lemnul de foc este asigurat, unităţile de învăţământ deţinând centrale şi am executat diverse lucrări de igienizare”, a spus Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.
Totodată, primarul din Băiţa a mai anunţat că şi în anul şcolar 2020-2021 se vor acorda burse sociale acelor elevi care se confruntă cu mari greutăţi de ordin financiar, din cauză că părinţii lor nu lucrează (au fost stipulate anumite criterii de evaluare a eligibilităţii dosarelor). Cuantumul lunar al unei burse este de 100 de lei, iar numărul lor variază în funcţie de cum se angajează pe parcurs. Cert este că, în general, numărul celor cu burse sociale fluctuează între 50 şi 60 de elevi. De asemenea, şcolarii care au media generală peste 9,50 sunt recompensaţi cu burse anuale de merit în valoare de o mie de lei fiecare. Bursele se dau până la clasa a VIII-a.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura