Actualitate

5 moduri de a obține o iluminare ambientală perfectă

Vedeți clar, stimulați energia și creați starea de spirit pe care o doriți cu aceste sfaturi pentru a folosi lumina naturală și artificială.

 

Faptul că avem nevoie de un iluminat general, ambiental în casele noastre este destul de bine cunoscut. Totuși, există lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a scoate scara și a monta corpuri de iluminat.

 

Pentru a evita surprizele, este util să înțelegeți cum va arăta noul dvs. iluminat. Dacă v-ați schimbat recent becurile incandescente cu cele fluorescente compacte cu soclu cu șurub, probabil că ați descoperit că calitatea luminii este diferită – mai albă. Același lucru este valabil și dacă v-ați schimbat luminile de Crăciun de epocă cu noile instalații LED. Nu toate tipurile de corpuri de iluminat sunt la fel.

Vă place lumina caldă sau lumina rece?

Probabil că ați auzit că iluminatul este descris ca având o temperatură de culoare, care se măsoară în grade Kelvin (K). Pe scurt, aceasta indică dacă lumina va părea caldă sau rece – mai galbenă sau mai albastră.

 

Temperaturile dorite pentru iluminatul locuinței depind de efectul pe care doriți să îl obțineți:

 

– 2.700 K: Cald, similar cu lumina blândă a lumânărilor.

– 2.900 K până la 3.200 K: Cald, zona Goldilocks (pentru mulți)

– 4,000K: Rece. Imitarea luminii naturale de zi începe aici; lumina devine mai rece în funcție de momentul zilei. (În mod surprinzător, lumina pe care o percepem de la soare este rece).

 

Lăsați preferințele personale să vă ghideze. Dacă sunteți atras de culori bogate, calde, sau dacă locuința dvs. este tradițională, poate doriți corpuri de iluminat care imită lumina incandescentă sau chiar lumina lumânărilor. O casă modernă sau contemporană ar putea arăta mai bine cu un iluminat cu temperatură mai rece (mai alb).

 

Experții în iluminat apelează la o serie de tehnici pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea, dar nu neglijați elementele de bază.

Exploatați iluminatul natural

Pentru încăperile utilizate în principal în timpul zilei, lumina naturală poate fi adecvată și primitoare. Luați în considerare mai întâi sursele de lumină pasivă.

Verificați codurile locale de construcție pentru a determina dacă puteți mări sau adăuga fenestrare (deschideri într-o structură).

Expuneți-vă camerele

În emisfera nordică, încăperile orientate spre est, vest și sud sunt candidați excelenți pentru creșterea luminii naturale. Fiecare expunere oferă o iluminare unică. Încăperile orientate spre nord se bazează și ele pe lumina naturală, dar de obicei au nevoie de ajutorul unei surse de lumină artificială.

 

Adăugați ferestre la fața sudică a casei dvs. pentru a beneficia la maximum de lumina naturală.

Reflectați lumina naturală

O cameră poate avea parte de mai multă lumină naturală, apelând la o strategie mai puțin evidentă. Ori de câte ori introduceți oglinzi, precum cele de pe peretele din spatele secționalului, reflectați și amplificați lumina.

 

Așezați o oglindă vizavi de orice fereastră disponibilă, dacă aveți un subsol sau o cameră de familie întunecată. Indiferent cât de mică este fereastra, aceasta va reflecta mai multă lumină în jur.

Amplificați lumina

Într-o cameră cu o singură fereastră mică, vopseaua albă amplifică lumina. Oglinzile de pe părțile laterale ale deschiderii ferestrei ar maximiza, de asemenea, lumina naturală.

 

Întrebați-vă despre valoarea de reflexie a luminii (LRV) a culorii vopselei, o măsură a cantității de lumină pe care o culoare o absoarbe și o reflectă – mai ales dacă ferestrele dvs. sunt mici și lumina disponibilă este limitată. Culoarea (culorile mai deschise reflectă mai mult; cele mai închise absorb mai mult) și nivelul de strălucire al vopselei (mai mult luciu este egal cu mai multă reflexie) au, de asemenea, un efect.

Îmbunătățiți cu iluminat încastrat

O selecție de corpuri de iluminat încastrate pot fi o soluție pentru rezolvarea problemelor. Scopul este ca fiecare bec să arunce un con de lumină care să se adune pe podea, fără a lăsa pete întunecate sau zone neiluminate. Înălțimea tavanului va determina amplasarea, deoarece fiecare lumină va arunca un bazin de lumină în funcție de răspândirea fasciculului său.

 

Adăugați corpuri de iluminat și lustre LED de living încastrate în orice încăpere care are nevoie de mai multă lumină decât cea disponibilă din sursele de lumină naturală. Dacă sunteți atenți la buget, luați în considerare becurile cu halogen MR16, care domină o mare parte a pieței în acest moment. Dacă sunteți dispus să cheltuiți mai mult, încercați becurile de joasă tensiune care câștigă avânt în proiectele rezidențiale. Folosiți LED-uri pentru o opțiune de iluminat alb și curat. Deși costul inițial va fi considerabil mai mare, acestea pot furniza iluminat printr-un corp de iluminat mult mai mic și durează foarte mult timp.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura