„Împreună pentru un viitor verde“

23 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Teatru interactiv de păpuşi, poezii şi pliante cu desene şi mesaje ecologice. Aşa au marcat, la nivel local, preşcolarii Grădiniţei nr.1 Crişcior, în colaborare cu elevii şcolii generale din localitate, alături de părinţi, colegi mai mari, reprezentanţi ai primăriei şi ai postului de poliţie din comună, proiectul educaţional „Împreună pentru un viitor verde”.

Proiect educaţional dedicat Zilei Pământului

Coordonatoarele de proiect au fost educatoarele Corina Simedrea şi Ionela Bodiciu, care au reuşit să angreneze pe lângă copii şi alte cadre didactice ale şcolii. Un merit deosebit au avut de asemenea şi părinţii copiilor, care au acordat tot sprijinul de care a fost nevoie. Încă din momentul propunerii proiectului, primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, şi-a oferit susţinerea acţiunii. Scopul proiectului derulat cu ocazia Zilei Pământului a fost acela de formare şi dezvoltarea unui comportament ecologic adecvat, prin derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător.

Dacă fiecare copil ar planta o floare, viaţa ne-ar fi mult mai frumoasă! Pentru a atrage cât mai mulţi participanţi la acest proiect, preşcolarii de nivel II au prezentat un teatru de păpuşi interactiv, cu tema: „O întâmplare în pădure”, dramatizarea în versuri fiind realizată de Ionela Bodiciu. Preşcolarii de nivel I au recitat poezii cu teme ecologice, încercând să atragă atenţia celor din jur asupra unor probleme de mediu. După prezentarea primei părţi a programului zilei, au împărţit pliante cu desene şi mesaje ecologice tuturor celor prezenţi: părinţi, colegi mai mari, reprezentanţi ai primăriei şi reprezentanţi ai postului de poliţie din comună. Copiii au mai realizat şi o mică expoziţie de desene în diferite tehnici, iar la finalul proiectului, s-au plantat trandafiri pe marginea şoselei ce trece prin comună.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Oltchim cu show-ul, Cetate cu entuziasmul

Galacticele de la Oltchim au fost primite la Deva, la partida cu Cetate, de ieri, cu aplauze la scenă deschisă,...

Examen de bacalaureat, da! Ore de curs, ba!

Elevii de liceu hunedoreni, care trebuiau să susţină ieri proba de competenţe digitale, nu au fost afectaţi de greva profesorilor....

Gura lumii

Vorbeşte lumea pe la colţ de stradă, cum că unui acţionar al firmei din oraşul de sub Dealul Feleacului, firmă...

Închide