„Aventurã” usturãtoare

Ciprian Marinuţ

Dava Deva, unica echipă din liga secundă calificată în semifinalele Cupei României la futsal, a plătit „tupeul” de a ajunge în „careul de aşi”, printr-o înfrângere usturătoare, scor 2-8, suferită, ieri, acasă, în meciul tur cu vicecampioana United Galaţi.
 

Jumătate onorabil…
Tânăra echipă antrenată de Karoly Gaşpari a început curajos şi a jucat de la egal la egal cu puternica sa adversară, întreaga primă repriză a meciului disputat, ieri, la Sala Sporturilor din Deva. Devenii au deschis rapid scorul în urma unei acţiuni personale a „veteranului” Moţ (min. 2), reactivat special pentru acest meci. Dava a continuat să atace şi îşi putea mări avantajul la 2 sau 3 zero, însă Mateescu (min. 3), Macingo (min. 4) şi Giura (min. 7) au irosit ocazii incredibile. Uşor-uşor, maturitatea superioară a vicecampioanei, care are în lot trei internaţionali (Şotârcă – ex FC CIP, Cojoc şi  Bîgu) şi-a spus cuvântul şi United a trecut la cârma partidei. Cojoc (min. 9) a ţintit bara, iar Bîgu (min. 17) a egalat, după un asediu la poarta excelentului Bozan, astfel că la pauză, scorul era egal.

Jumătate dezastru
Scenariul partidei s-a schimbat radical după pauză. Mult prea dornici să impresioneze, devenii s-au aruncat cu disperare în atac şi au neglijat defensiva, fiind surprinşi de rapidele contraatacuri ale adversarilor. Astfel, United a marcat şase goluri consecutive prin Bîgu (min. 22 şi 35), Pleşu (min. 25), Cojoc (min. 29), Apostol (min. 36) şi Dănăilă (min.37). În ultimele minute, L. Popescu (37) a marcat pentru 2-7, Buta a irosit o lovitură de penalitate de la 10 metri, iar Cojoc (40) a stabilit scorul final la 2-8. ?n urma acestui eşec, Dava este ca şi eliminată, întrucât în meciul retur de la Galaţi, şansele sunt şi mai mici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.