Primarul din Pui a primit trofeul „Ivan Patzaichin”

14 martie 2017 | Adauga un comentariu

Magdalena Şerban

Asociaţia Comunelor din România (ACoR) a oferit în cadrul Adunării Generale desfăşurate la Bucureşti, Ordinul, trofeul şi diploma „Ivan Patzaichin” , în semn de apreciere pentru cei care sprijină excelenţa în sport în lumea satelor, ediţia a III-a. Pentru Regiunea 5 Vest, acesta i-a revenit unui primar din judeţul Hunedoara. Astfel, pentru cea mai bogată activitate sportivă, dar şi pentru rezultate deosebite în materie de sport, a fost recompensat Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
„Este onorant pentru comunitatea noastră să primească această apreciere. Consider că nu este meritul meu personal, ci al întregii comunităţi care m-a ales. Pe plan local, încercăm, pe cât e posibil, să ducem mai departe tradiţia sportului. În timp, am pus la dispoziţia localnicilor terenuri de sport, pentru a se putea bucura de mişcare, iar în paralel, am sprijinit Asociaţia Sportivă „Măgura Pui”. Echipa noastră de fotbal, aflată în Divizia a V-a, este susţinută cu acordul Consiliului Local, atât financiar cât şi logistic. Le alocăm o sumă anuală, fiind nevoie de bani pentru diverse, printre care şi deplasări pentru partide amicale, menite să testeze atât pregătirea fizică înainte de returul campionatului, cât şi pregătirea tehnică a jucătorilor. Totodată, în fiecare vară suntem gazdele unui campionat de fotbal pe care îl organizăm tocmai pentru a promova talentele sportive şi a reuşi să le insuflăm tinerilor din ziua de azi ideea că sportul înseamnă sănătate şi bucurie de viaţă”, a spus primarul Victor Stoica, principalul promotor al acţiunilor sportive locale.
Pe de altă parte, mai trebuie amintit faptul că la Pui a fost inaugurată una dintre primele săli de sport din mediul rural din România. De asemenea, din comună este originar unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti români din toate timpurile, Romulus Gabor, declarat „Balon de Aur“ la Campionatul Mondial de fotbal pentru juniori din 1981, unde ţara noastră a obţinut medalia de bronz, înregistrând cea mai bună performanţă din istorie, la acest nivel. Tot aici a activat ca profesor de Educaţie fizică şi sport binecunoscutul Cosmin Oprescu, multiplu campion mondial şi european de taekwon-do. Prin urmare, istoria sportivă locală este una cu oameni şi rezultate pe măsura premiului acordat.

Loading...

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Curăţenie de primăvară şi în comuna Beriu

Primăvara i-a scos din casă şi pe gospodarii din comuna Beriu, unde acţiunile de ecologizare sunt în toi, aşa cum...

Virusat, site-ul Primăriei Vulcan te trimitea la pagini porno

Site-ul oficial al Primăriei municipiului Vulcan a fost închis după ce, din cauza unui virus, vizitatorii erau redirecţionaţi spre alte...

Fost jandarm, veteran de război, sărbătorit la 100 de ani

Un cetăţean din municipiul Brad, Vasile Creţu, veteran de război, fost jandarm, împlineşte astăzi 100 de ani. Jandarmii hunedoreni, dar...

Închide