Participare record la Retezat Sky Race

19 iunie 2017 | Adauga un comentariu

A şasea ediţie a cursei de alergare montană „Retezat Sky Race” a strâns un număr record de participanţi, 1.209 de concurenţi luând startul pe cele trei trasee. Dintre aceştia, 909 au încheiat întrecerea iar alţi 300 au abandonat.

O hunedoreancă, pe podiumul feminin
Pe traseul Custura, cel mai dificil dintre cele trei ale concursului din Retezatul Mic, 599 de sportivi au luat startul iar 420 au încheiat cursa. Pe primul loc s-a clasat braşoveanul Viorel Palici, care a terminat în 3 ore, 9 minute şi 37 de secunde. Acesta a fost urmat de clujeanul Szabolcs Gyorgy, cu timpul de 3 ore, 12 minute şi 15 secunde şi Andrei Preda, din Azuga, cu timpul de 3 ore, 12 minute şi 31 de secunde. Cei trei au ocupat aceleaşi locuri pe podium la open masculin, dar şi la categoria sub 35 de ani. În clasamentul open feminin al traseului Custura, pe primul loc s-a situat Ingrid Mutter, din Cluj, cu timpul de 3 ore, 50 de minute şi 15 secunde, urmată de hunedoreanca Crina Buzgan, din Petroşani, cu timpul de 4 ore, 16 minute şi 4 secunde şi Viorica Mălai, din Cluj, cu timpul de 4 ore, 27 de minute şi 31 de secunde. Cea din urmă s-a impus la categoria feminină peste 35 de ani, în timp ce Ingrid Mutter a fost prima la sub 35 de ani. Cristian Bornaz, din Constanţa, şi-a adjudecat categoria masculină 35-50 de ani, iar Lazăr Sângeorzan, din Bistriţa, s-a impus la categoria peste 50 de ani.

Leonard Mitrică, primul pe traseul Buta
Traseul Buta, al doilea ca dificultate, a avut la start 430 de concurenţi, 349 încheind competiţia. Leonard Mitrică, din Vulcan, s-a impus pe acest traseu, cu timpul de 2 ore, 19 minute şi 44 de secunde. El a fost urmat de Constantin Busuioc, în 2 ore, 27 de minute şi 45 de secunde şi de Ion Neagoe, în 2 ore, 28 de minute şi 23 de secunde. La feminin s-a impus Ilinca Tempeanu, în 3 ore, 13 minute şi 1 secundă, urmată de Elena Socolescu, în 3 ore, 34 de minute şi 23 de secunde şi de Maria Herman, în 3 ore, 35 de minute şi 23 de secunde.
Pe traseul Valea Marii au luat startul 180 de concurenţi iar 140 au încheiat cursa. S-a impus Dan Hrişcu, în 30 de minute şi 49 de secunde, urmat de Florin Şoica, în 34 de minute şi 5 secunde şi de Iulian Ionaşcu în 34 de minute şi 48 de secunde. La feminin, pe primul loc a terminat Elena Moaga, în 39 de minute şi 23 de secunde, urmată de Andra Todoran, în 44 de minute şi 31 de secunde şi Claudia Alba în 46 de minute şi 19 secunde. La categoria masculină sub 16 ani s-a impus Paul Paraschiv, iar Miruna Diaconu a câştigat categoria feminină sub 16 ani. În cursa dedicată celor de la Salvamont-Jandarmerie a câştigat Ionuţ Timofte, urmat de Valentin Anicăi şi Cătălin Frăţilă. (Ovidiu Mănăstire)

Loading...

Publicat in: Sport


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Înfruntări spectaculoase la prima ediţie a galei „Fight Zone”

Prima ediţie a galei „Fight Zone”, organizată de clubul Pera Box Deva, a oferit dueluri spectaculoase în ring, care s-au...

Agentii de Pariuri online cu aplicatii pentru mobil

Pe zi ce trece telefonul mobil joaca un rol tot mai important in viata noastra si asta deoarece il putem...

Sportiv accidentat pe munte

Un bărbat care participa la o concurs de alergare pe traseele montane din sudul Masivului Retezat a fost salvat de...

Închide