Fostul Episcop de Huşi, implicat în scandaluri sexuale, surghiunit în judeţul Hunedoara

21 august 2017 | 13 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Fostul Episcop de Huşi, acuzat perversiuni sexuale, va fi găzduit la noi în judeţ. Decizia aparţine Sfântului Sinod, fiind luată în baza propunerii venite de la un înalt slujitor al bisericii ortodoxe, originar de la noi din judeţ. Acum, fostul Episcop, Corneliu Bârlădeanu (foto), are statut de simplu călugăr, după ce a demisionat din toate funcţiile clericale.

O casă la Hăţăgel
Decizia Sfântului Sinod a fost comunicată şi Episcopiei Devei şi Hunedoarei. „Da, fostul episcop va veni la noi în judeţ, în urma unei propuneri făcute de Preasfinţitul părinte Daniil Stoenescu, Episcopul Daciei Felix, care locuieşte, la rândul său, în localitatea Hăţăgel, comuna Densuş. Domnia sa are acolo o casă în care locuieşte şi mai are una pe care o pune la dispoziţia episcopului retras, ca să aibă unde locui. Decizia ne-a fost comunicată, fiind o propunere personală a PS Daniil Stoenescu. Nu ştiu dacă el se va conforma… Cred că se va conforma”, a declarat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

„Poate să facă traduceri”
Mai multe detalii despre condiţiile în care va locui fostul prelat în localitatea Hăţăgel a oferit purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. „Fostul Episcop de Huşi va locui într-o casă pusă temporar la dispoziţia lui, este o locuinţă modestă, care necesită reparaţii şi nu va mai primi salariu de episcop, pentru că nu mai ocupă această funcţie. Acesta va primi o remuneraţie în funcţie de munca prestată. Încă nu i s-a stabilit o fişă a postului, ca să spunem aşa, dar se poate ocupa de îndeletniciri pe parte culturală, el cunoaşte multe limbi străine, a studiat în Germania, poate să facă traduceri, de exemplu, pe care ar putea primi bani”, a declarat purtătorul de cuvânt la Patriarhiei, Vasile Bănescu, conform celor de la flux24.ro.
Totuşi, în decizia Sfântului Sinod prin care i-a fost stabilit domiciliul lui Corneliu Bârlădeanu, acum călugărul Onilă, la unul dintre puncte se arată că se „aprobă ca Episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca, la momentul potrivit, Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică”.

Filmat în ipostaze indecente
Scandalul mediatic care îl are în prim-plan pe fostul Episcop de Huşi a plecat de la anumite filmuleţe în care, prelatul apare în ipostaze intime cu un elev de seminar care, la acel moment, ar fi avut 17 ani. Au urmat şi alte dezvăluiri despre slăbiciunile acestuia, ca într-un final să se decidă retragerea sa.
În una dintre întrunirile Sfântului Sinod la care s-a decis soarta fostului Episcop se arăta totuşi, că retragerea lui din funcţie este indicată pentru a diminua atacurile la care este supus. Tot aici se menţionează că fostul prelat, „deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”.

Loading...

Comentarii (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ealocin spune:

  Rahat ! 🙁

 2. Machiavelli spune:

  Se pare ca nu e chiar asa veche „omorarea cu pietre”, si nici noi mandrii romani, vajnicii judecatori ai intregii lumi nu ne saturam cu putin.
  Pai ba crestinilor, trebe si omu asta sa traiasca din ceva, sa aiba si el un acoperis deasupra capului. Daca munceste , nu credeti ca e treaba lui cum traieste ?!
  Nu credeti ca nu-i chiar treaba noastra sa stim toate cele ?!
  Judecatori fara diploma !

 3. Ion Mănăstireanu spune:

  Ce moraliști e uniii. E copleșitor să vezi atâta toleranță. Când nu trebuie.

 4. Gigi spune:

  Preoția e o meserie ca oricare alta.

 5. Antim Ivireanul spune:

  @Gigi, cred că delirezi. Preoția e o meserie ? Doamne ferește ! Iartă-l Doamne că nu știe ce scrie. Primul preot a fost Mântuitorul iar preoții, cu atât mai mult episcopii, sunt discipolii cei mai merituoși ai lui Iisus Hristos. Un ecleziast se deosebește de mireni prin har. Putem asimila un ierarh unui mozaicar sau unui inginer ? Tu cam asta sugerezi Gigi. Dacă ar fi așa cum spui atunci Biserica e asemenea unui SRL sau SA. Eu cred că ar trebui să mai cugeți și să te spovedești mai des. Doamne ajută !

 6. Cris spune:

  Antime,gresesti!Preotul este retribuit?Este.Preotia este o ocupatie care,in clasificarea ocupatiilor din Romania,face parte din grupa 2636.In alta ordine de idei,eu sunt credincios,dar nu am nevoie de acest intermediar-preotul!

 7. Antim Ivireanul spune:

  Dacă greșesc mă iartă Dumnezeu. Am înțeles, ești neoprotestant. Pentru voi oricine nu zice ca voi greșește.

 8. Machiavelli spune:

  Au nevoi si ei. Chestia cu „eu nu am nevoie” e slogan doar.
  Dar de pastorii lor nu se ia nimeni.
  Ei au voie si in politica, ei au voie si in afaceri, ei au voie peste tot.
  Pentru un CREDINCIOS (indiferent de cult), preotia este mai mult decat o vocatie.
  Pentru un filozof (necredincios – indiferent de cult), da preotia e o meserie.
  Pentru ei filozofii, Hristos e un fel de .. „politician”. Pe care cred ca-l pot folosi dupa propriul interes. Cred ca-l pot obliga.
  ……………….
  In alta ordine de idei, acesti oameni NECONDAMNATI, trebuie ucisi cu pietre ?! sau …
  Biserica Ortodoxa nu excomunica. Excomunicarea e de fapt o condamnare la moarte, duhovniceasca.

  Hristos a spus:
  „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra” Sf. Ev. dupa Ioan, cap.8 vers. 7
  „Voi judecaţi după trup; Eu nu judec pe nimeni.” Sf. Ev. dupa Ioan, cap.8 vers. 15
  Multi se autodeclara crestini, dar interpreteaza Biblia cum vor.

 9. Antim Ivireanul spune:

  Da, așa este. Preoția presupune vocație și har. Teoriile cu intermediarii sunt găselnițe care lovesc în Biserica tradițională.

 10. Sfintul duh spune:

  Nu mai are ce cauta in Biserica. O rusineeeee.

 11. Mick spune:

  90 la suta din preoti sint excroci.

 12. Cris spune:

  Antime,tu chiar esti spalat pe creier!Te rog lumineaza-ne asupra urmatoarei situatii:preotii(cu vocatie si har)ii indeamna pe enoriasi sa se inchine la moaste(adica niste simple oase)pentru a avea sanatate,pentru a scapa de boli!Dar ei,preotii,cand sunt bolnavi,de ce merg la cele mai bune spitale,la cei mai buni medici?De ce nu se inchina la moaste?Poti sa raspunzi,concret?

 13. Antim Ivireanul spune:

  Mă bucur că tu ești…nespălat…pe creier. Da, cu moaștele este o exagerare inutilă. Credința este în Dumnezeu, nu în moaște. Tu, prin opunerea medicinei credinței dovedești că ești ateu. Foarte bine, e treaba ta. Ești ca soldații romani sub cruce care râdeau de Mântuitor și îl întrebau dacă vine Tatăl să-l salveze. Dar, după atitudinea și argumentele tale mi-ar trebui o eternitate să te fac să înțelegi Credința. Eu, am spus că preoții trebuie să aibă vocație și har. Nu toți cei care aleg calea preoției le au. Nici cel de la Huși nu are vocație și har, de aceea a făcut ce a făcut. Nu toți cei care aleg calea ecleziastică sunt potriviți acesteia. Doar unii, poate mai puțini dar există și preoți adevărați,

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nicolae Gavrea: Gimnastelor, cu dragoste; cronici de ziarist sportiv

Prietenul Nicu Gavrea (foto) a publicat de curând o carte cu dedicaţie cât se poate de clară.

Acoperişul de la Rempes va fi reparat în regim de urgenţă

Acoperişul căminului Rempes, care aparţine de Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Deva, situat pe strada 1 Mai, va fi...

„Zilele Simeriei” – un eveniment „fabricat” sută la sută acasă

Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Simeria a fost aniversată într-un mod cu totul special. La iniţiativa organizatorilor, manifestările...

Închide