<

Rețeta pentru un Revelion perfect: cum să detonezi petarde fără să rănești pe nimeni

20 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

      Foarte mulți oameni, în special persoane vulnerabile precum cele în vârstă, se tem de perioada dintre Crăciun și Revelion, deoarece atunci încep să fie detonate foarte multe petarde pe străzi. Știrile alarmante, dar și riscul ca aceste articole pirotehnice să le explodeze la picioare sau, mai rău, în dreptul feței îi fac pe români să privească sceptici petardele și, implicit, să nu îi aprecieze pe cei care le utilizează.

      Totuși, dacă tu ești ahtiat după petarde, nu are niciun rost să renunți la această pasiune doar gândindu-te la ce ar putea spune lumea. În schimb, dacă utilizezi aceste materiale pirotehnice, este datoria ta să te asiguri că nimeni nu va fi rănit: nici tu, nici prietenii sau apropiații tăi care asistă la detonare, dar nici trecătorii și nici măcar animalele de companie. Acest lucru este posibil, iar citind acest articol în continuare vei afla cum.

     În primul rând, trebuie să alegi cu atenție locul din care achiziționezi petarde. Dacă optezi pentru vânzătorii ambulanți, care de cele mai multe ori nu știu nici măcar ei ce produse comercializează, riști să ai surprize foarte neplăcute, iar articolele pirotehnice fie să nufuncționeze corespunzător, fie să se detoneze accidental. Astfel, pui inpericol integritatea fizică nu numai a ta, ci și a celor din jur, fără ca măcar să fii conștient de acest lucru!

    Prin urmare, este recomandat să achiziționezi petarde doar de la un magazin autorizat, precum Ekopiro.ro, care îți pune la dispoziție o gamă variată de produse, toate perfect funcționale și însoțite de instrucțiuni de utilizare și măsuri de siguranță. De asemenea, este important unde depozitezi articolele pirotehnice până pe 31 decembrie, fiind indicat să optezi pentru un loc retras, ferit de lumină, căldură și umezeală. Doar așa ai certitudinea că petardele nu se degradează până în noaptea de Anul Nou.

     Bineînțeles, cele mai importante măsuri va fi nevoie să le iei chiar în noaptea dintre ani, începând cu locul ales pentru detonarea petardelor. Poate părea redundant, însă îți reamintim că materialele pirotehnice se detonează exclusiv în aer liber, niciodată în casă, pe balcon sau în scara blocului. Chiar și așa, trebuie să fii atent ca în jurul locului ales să nu se regăseasca porțiuni de vegetație uscată sau materiale inflamabile.

petarde

    Înainte de a aprinde petardele, trebuie să teasiguri că toți cei prezenți respectă distanța de siguranță și nu se apropie foarte mult de locul detonării. De asemenea, chiar dacă ai mai detonat de zeci de ori astfel de articole pirotehnice, întodeauna citește instrucțiunile de pe etichetă, deoarece fiecare produs este diferit.

   În plus, întotdeauna este indicat să ai asupra ta fie un extinctor de mici dimensiuni, fie măcar un recipient cu apă, pentru orice eventualitate. Dacă detonarea nu s-a produs, așteaptă câteva minute, după care stropește produsul cu apă din belșug. Nu în ultimul rând, nu ezita să porți echipament de protecție, precum dopuri de urechi sau ochelari de protecție, pentru a evita o posibilă tragedie.

       De asemenea, dacă observi că unul dintre prietenii tăi este foarte obosit sau sub influenta băuturilor alcoolice sau aunor substanțe interzise, nu îl lăsa sub nici o formă să mânuiască materiale pirotehnice!

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 21.12.2018

Vorbesc cârcotaşii că un personaj de pe la noi va fi scos pe uşa din dos a instituţiei unde lucrează....

Zeci de familii din Aninoasa sunt în pericol

La începutul săptămânii, la Aninoasa, acoperişul unui bloc de locuinţe s-a prăbuşit pur şi simplu sub greutatea zăpezii. Locatarii imobilului,...

Oră de anticorupţie cu adolescenţii din Deva

O sesiune de informare organizată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara s-a derulat la Deva, vizaţi...

Închide