Primarul din Băiţa trage linie la proiecte

Magdalena Şerban

Unele se termină, alte urmează, dar cert este că la Băiţa nu lipsesc programele investiţionale. Fie că e vorba de lăcaşe de cultură, fie de tradiţii sau drumuri, aici se strigă mereu prezent.

Cămin nou la Crăciuneşti
Potrivit lui Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa, căminul cultural de la Crăciuneşti (construcţie nouă) se află în faza de execuţie şi va fi finalizat în 2013. “Vrem să-l cuprindem într-un proiect în valoare de 50.000 de euro, care să ne ofere posibilitatea de a continua lucrările, având acest sprijin financiar. Proiectul îl vom depune până în 15 septembrie, prin GAL-ul din care facem parte. Tot la acest capitol al proiectelor, cel demarat pe Măsura 322 (2,5 milioane de euro) pentru reţelele de apă şi canalizare din Băiţa, modernizarea drumurilor din satul Ormindea, înfiinţarea unui centru after-school în comună şi susţinerea continuării tradiţiilor se va finaliza în luna octombrie a anului curent”, a precizat primarul.

Clubul pensionarilor, mai căutat iarna
Singura bătaie de cap a edilului rămâne în perioada următoare asigurarea necesarului de lemne pentru instituţiile publice din comună (şcoli, cămine, primărie). Nici clubul pensionarilor din Băiţa se pare că nu a fost foarte căutat în această vară, lucru care l-a cam pus pe gânduri. Explicaţia ţine şi de anotimpul cald. “Cred că oamenii s-au preocupat mai mult de treburile gospodăreşti şi mai ales agricole, fiind vară. şi-au alocat prea puţin timp pentru destindere şi relaxare. Poate că dacă vine frigul, situaţia se schimbă pentru că aici au televizor, calculator cu internet inclus, şah, rummy etc”, a mai spus Damian Diniş. De precizat că demersul acestui club a avut la bază grupul de iniţiativă “Bunicii noştri” şi a constat în reabilitarea şi dotarea unei clădiri din satul centru al comunei.

4 comentarii la „Primarul din Băiţa trage linie la proiecte

 • 6 septembrie 2012 la 7:36
  Permalink

  Multe povesti fapte mai putine, reteau de apa ce s a facut la Baita este o prostie ,o teava trasa pe ulita cu cismele ca acum 100 de ani ,nici un racord de bransament tras la case. PARCA AM FI IN AFRICA SI NU AR FI APA PE MII DE KM. ce dracu sa mai si zici

 • 6 septembrie 2012 la 7:39
  Permalink

  CE sa te astepti e la doi fosti padurari

 • 6 septembrie 2012 la 7:42
  Permalink

  Povesti pentru copii .

 • 6 septembrie 2012 la 14:26
  Permalink

  Invidia ne roade

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare