Comunitate

Hora polonicelor, la Alba Iulia

Aceia dintre hunedoreni care vor sărbători Ziua Unirii în cetatea albaiuliană vor avea parte şi de o surpriză gastronomică de… proporţii. Un număr 8.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, obţinute din două tone de fasole uscată şi o tonă de cârnaţi, pregătite după o veche reţetă ţărănească într-unul dintre cele mai mari ceaune din România.04-coada-alba-iulia-dan-lungu
Informaţia ar fi incompletă dacă nu vom preciza că la prepararea savuroasei mâncări la ceaun vor mesteca, cu „sacrele” lor polonice în fiertura de… zile mari, bucătari din ţară şi străinătate. Între cei care vor semna condică de prezenţă la Marea Unire a bucătarilor se vor afla chef Petru Scaletschi, din Republica Moldova, bucătarul personal al ambasadorului SUA la Chişinău, chef Ioan Cosmin Toma, din Alba Iulia, producător emisiune culinară, chef Emil Armeanca – Sttutgart, Germania, chef Cesar Alonso Velasquez, din Chile, bucătar la «Gargantua» Bucureşti, chef Gianny Bănuţă, din Piteşti – chef executive «Bistro27», chef Costas Tomescu, din Galaţi – restaurant «Bachus» şi mulţi alţii. Din partea şcolii de bucătari unde activează chef Radu-Sebastian Băldean vor veni Mihaela Iancu – Câmpia Turzii, Diana Istrati – Botoşani, Sergiu Tomoioagă – Borşa şi Adelin Ciurdărean – Bistriţa Năsăud. Spectacolul culinar se va desfăşura în Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, iar porţiile de fasole cu cârnaţi vor fi distribuite gratuit în cinci locuri din cetate. (D. Corpade)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura