RUGBY. Meciul România-Belgia e posibil să se dispute pe Arena Arcul de Triumf

Rugby Europe, forul care conduce sportul cu balonul oval de pe continent, a decis la jumătatea lunii decembrie să reprogrameze pentru zilele de 6-7 februarie meciurile din ultima etapă a Rugby Europe Championship 2020, între care se numără şi partida dintre echipele României şi Belgiei.
Celelalte două meciuri care vor avea loc la datele menţionate sunt Georgia – Rusia şi Spania – Portugalia. Cele trei partide nu s-au putut desfăşura în primăvara anului trecut din cauza pandemiei de coronavirus.
Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat că e posibil ca me­ciul să se dispute la Craiova în timp ce noul Mi­nis­trul al Tineretului şi Sportului, Eduard No­vak, a declarat, că îşi doreşte ca partida de rugby dintre selecţionatele României şi Belgiei, să se dispute pe noul Stadion Arcul de Triumf, dar după obţinerea avizelor de func­ţionare.
„Noi vrem ca acest meci să se joace pe Sta­dionul Arcul de Triumf, dar nu putem face asta în afara legii. Eu nu pot promite astăzi, când nici nu am preluat stadionul, că meciul se poate juca pe 7 februarie, cu toată bunăvoinţa. Încercăm să ajutăm pe toată lumea, dar în primul rând trebuie să res­pectăm legea. Constructorul a predat către CNI stadionul şi urmează ca nouă, MTS, să ni se predea până în 15 ianuarie de către CNI “, a declarat Eduard Novak.
El a precizat că în momentul în care sta­dionul va fi predat de către Compania Naţio­nală de Investiţii către MTS, vor trebui de­puse documentele pentru obţinerea avizelor de funcţionare.
Pe 20 sau 21 februarie este programat me­ciul de baraj dintre ultima clasată în Rugby Europe Championship 2020 şi Olan­da, câştigătoarea eşalonului inferior, Rugby Europe Trophy iar cele cinci etape ale ediţiei 2021 din Rugby Europe Championship(REC) se vor disputa între 6-7 martie şi iulie 2021, programul complet urmând să fie anunţat după încheierea ediţiei 2020.
Înaintea ultimei etape din REC 2020, pe primul loc se află Georgia, cu 19 puncte, urmată de Portugalia, 9 puncte, Spania, 9 puncte, Rusia, 8 puncte, Belgia, 7 puncte, România, 5 puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare